Verden

Trump krever at Biden tar narkotikatest før debatten

President Donald Trump forlanger at utfordreren Joe Biden testes for narkotika enten før eller etter den første TV-debatten tirsdag.

Kravet om en narkotikatest er Trumps siste forsøk på å så tvil om Bidens mentale kapasitet. Han sier at han selvsagt vil ta en slik test han også.

– Selvfølgelig vil jeg ta en også. Hans debattopptredener har vært rekord-ujevne, for å si det mildt. Bare rusmidler kunne vært årsaken til en slik uoverensstemmelse, tvitret Trump søndag.

Kommentar: «Det vil ikke kunne bli kåret noen vinner tirsdag. I USA er det nå bare tapere»

Trump har flere ganger de siste ukene antydet at Søvnige Joe, som han kaller ham, bruker rusmidler for å styrke sin opptreden.

Biden har hittil ikke svart på beskyldningene. Han sa søndag at han forventer personangrep og løgner fra presidenten under debatten.

– Det blir mest personangrep. Det er det eneste han kan, sa Biden om Trump.

– Han vet ikke hvordan han skal debattere fakta. Han vet ikke mye om utenrikspolitikk, han vet ikke mye om innenrikssaker, han vet ikke mye om detaljene i sakene, sa han.

Les også: Trump har valgt henne til Høyesterett. Mot abort og for retten til å bære våpen

Debatten tirsdag blir første gang den 77 år gamle veteranen møter presidenten ansikt til ansikt. Det er Fox News' respekterte reporter Chris Wallace som leder debatten.

Les også: Donald Trump krever dopingtest før debatt mot Joe Biden

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.