Verden

Turist tok med sand fra paradis-strand og ble bøtelagt

På ferie er det ofte vi tar med en suvenir hjem. Noe nips, en T-skjorte eller kanskje bare sender et postkort. Men noen går litt litt lenger når de skal ta med et minne hjem.

En fransk turist må betale en bot på 1.000 euro etter å ha forsøkt å fly ut av Sardinia med lokal sand i bagasjen, melder CNN mandag.

Den italienske øyas idylliske hvite sand er fredet, og turister blir ilagt bøter og til og med dømt til fengsel for å fjerne eller ta med seg sanden fra lokale strender.

Mannen ble pågrepet på Cagliari Elmas lufthavn 1. september etter at han var i besittelse av en flaske som inneholdt 4,4 kilo sand.

Lest denne?: Se video: Hun var varm og tok seg derfor en spasertur på vingen av flyet før avgang

Hvit og rosa sand

En talsperson for øyas skogvoktere sa til CNN:

– Flasken ble konfiskert og er inne i vårt operasjonsrom der vi har disse konfiskerte gjenstandene. På slutten av året har vi vanligvis samlet mange flasker sand.

I 2017 trådte en regional lov i kraft som gjorde det ulovelig å ta med seg sand fra Sardinias strender. Bøter varierer mellom 500 og 3.000 euro, og størrelsen på bøtene avhenger av sandens kvalitet og hviket område sanden er fjernet fra.

Sanden er hvit og rosa i fargene og er blitt mer og mer populær rundt om i verden.

Les også: Verdenskjent spekkhogger som sørget 17 dager over sin døde kalv er blitt mor igjen

Solgt på nettet

– I fjor fant vi en hjemmeside som solgte sanden vår som suvernirer. Dette har nå blitt et kjent problem på tvers av Europa, forteller talspersonen for Sardinias skogvoktere, og legger til:

– Sanksjonene er nå mye mer alvorlige, og vi jobber tett med politiet.

I fjor beslagla politiet nær 40 kilo sand fra et fransk par, og en britisk statsborger ble ilagt bot på nær 850 euro for fjerning av sand fra sardinske strender.

Les også: Denne gjengen mener de vet hva som vil trekke flere turister til Drammen

Nyeste fra Dagsavisen.no: