Verden

Amerikansk massetesting av koronavaksine er i gang

Den siste fasen av testingen av en amerikansk koronavaksine er i gang. 30.000 frivillige deltar i det som foreløpig er den største koronavaksinetesten i verden.

Amerikanske National Institutes of Health (NIH) og selskapet Moderna står for vaksinen.

Dette er den siste og avgjørende testfasen. Halvparten av de 30.000 som deltar, vil få vaksinen, mens den andre halvparten får placebo.

Testingen mandag ble gjennomført i Savannah i delstaten Georgia, men skal foregå på over 80 ulike steder rundt om i USA.

Les også: 100 dager med opprivende valgkamp gjenstår i USA

Tidligere denne måneden startet mindre tester av en kinesisk vaksine og en vaksine utviklet ved universitetet i Oxford i Storbritannia. Disse testene er gjennomført i Brasil og andre hardt rammede land rundt om i verden.

USA har imidlertid krevd å gjennomføre egne tester av vaksiner som kan bli brukt i landet. En ny vaksinestudie skal gjennomføres hver måned denne høsten, og hver av studiene skal ha 30.000 frivillige.

Universitetet i Oxford går inn i siste fase av sin studie i august, mens Johnson & Johnson skal teste en vaksinekandidat i september og Novavax i oktober. Også Pfizer planlegger å gjennomføre en studie med 30.000 frivillige i løpet av sommeren.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.