Verden

Bolton i ny bok: – Trump ba Xi om hjelp til gjenvalg

John Bolton hevder i sin nye bok at president Donald Trump ba Kinas Xi Jinping om hjelp til å vinne årets presidentvalg i USA, skriver Washington Post

(FILES) In this file photo taken on June 29, 2019, Chinese President Xi Jinping (R) and US President Donald Trump attend their bilateral meeting on the sidelines of the G20 Summit in Osaka. - Trump said on May 14, 2020, he does not wish to speak "right now" to his Chinese counterpart Xi Jinping, declaring himself "very disappointed" by the country's handling of the coronavirus pandemic. "I have a very good relationship, but I just -- right now I don't want to speak to him," Trump told Fox Business. Asked how the United States might choose to retaliate, Trump gave no specifics but struck a threatening tone, warning: "There are many things we could do. We could do things. We could cut off the whole relationship." (Photo by Brendan Smialowski / AFP)

Trump fortalte ifølge Bolton president Xi under en middag i fjor at økte kinesiske jordbruksoppkjøp fra amerikanske bønder ville øke hans sjanser i valget, skriver avisa.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Også The Wall Street Journal publiserer onsdag et utdrag fra boka med tittelen «The Scandal of Trump's China Policy». Der hevder Bolton at presidenten ba Xi om innenrikspolitisk hjelp, satte egne utsikter til gjenvalg foran nasjonale sikkerhetshensyn og ignorerte Beijings menneskerettsovergrep.

Boka heter «The Room Where It Happened: A White House Memoir», og forlaget markedsfører den som boken Trump ikke vil at du skal lese. (NTB)

Lest denne?: Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg