Verden

Black lives matter-demonstrasjon stanset i Stockholm

Politiet har oppløst en demonstrasjon mot rasisme og politivold utenfor USAs ambassade i Stockholm.

1 av 3

Politiets pressetalsperson Towe Hägg sier at årsaken var at det var flere personer enn det maksimalt tillatte antallet på 50 der. Tiltakene mot spredning av koronaviruset er fortsatt på plass i Sverige, som er hardt rammet av pandemien.

Demonstrantene samlet seg utenfor ambassaden i Dag Hammarskjölds väg i den svenske hovedstaden lørdag ettermiddag. Flere av dem bar plakater med budskap mot rasisme og oppfordringer om å stanse politivold.

Lørdag kveld opplyste politiet at to personer er mistenkt å ha forsøkt å utøve vold mot tjenestemenn, og at en av dem er pågrepet. En tredje person er ifølge Hägg mistenkt for å ha forstyrret ro og orden.

Les også: Stoppet av politiet: – Det var ganske traumatiserende