Verden

Overlevende i Pakistan: – Hørte folk som skrek

To mennesker overlevde flystyrten i den pakistanske storbyen Karachi. Mohammad Zubair forteller hvordan han krabbet gjennom det brennende flyvraket.

Flyet fra Pakistan International Airlines styrtet fredag i en trang gate i et tett befolket boligstrøk i Karachi.

99 mennesker var om bord, og myndighetene bekreftet lørdag at kun to overlevde: Bankdirektøren Zafar Masood og den 24 år gamle ingeniøren Mohammad Zubair.

Han forteller at turen gikk som normalt helt til flyet gikk inn for landing.

– Plutselig ristet flyet kraftig. Én gang, og så en gang til, sier Zubair på telefon til nyhetsbyrået AP.

Les også: To dager uten koronadødsfall i disse nordiske landene

– Røyk og flammer

Piloten advarte deretter om at landingen kunne bli vanskelig. Dette er det siste Zubair husker før han våknet opp i flyvraket etter styrten.

– Jeg kunne se så mye røyk og flammer. Jeg hørte folk som skrek, barn som skrek.

Han klarte å krabbe ut av røyken og vrakrestene. I et videoklipp på sosiale medier forteller Zubair hvordan han hoppet ut av det brennende vraket.

Til slutt ble han dratt opp fra bakken og fraktet inn i en ambulanse. Helsemyndighetene opplyser at Zubair har brannskader, men at tilstanden hans er stabil.

Les også: EUs koronasjef: Europa må stålsette seg for ny smittebølge

Skar gjennom hustak

Ulykken skjedde da Airbus-maskinen skulle lande ved Jinnah International Airport.

Vingene skar gjennom hustak før flyet dundret i bakken. En brann brøt ut, og flammer og røyk steg opp mot himmelen.

Åtte mennesker på bakken ble skadd, opplyste helsemyndighetene i provinsen Sindh lørdag. Så langt er det ikke kommet meldinger om døde blant beboerne i bydelen, men 18 boliger er helt eller delvis ødelagt.

– Mistet motorkraften

Mange av de døde fra flyet er sterkt forbrent. DNA-testing brukes for å identifisere de omkomne, men så langt er bare 19 identifisert.

Noe av det siste piloten sa før ulykken, var at han hadde mistet motorkraften. Airbus opplyser at selskapet vil gi teknisk bistand i etterforskningen.

Airbus-maskinen var på vei fra storbyen Lahore da ulykken skjedde. Om bord på flyet var mange familier som var på vei hjem for å feire den muslimske høytiden id.

Kommersielle flygninger ble gjenopptatt i Pakistan tidligere denne uken, etter en lengre periode der luftfarten var innstilt på grunn av koronakrisen.

Les også: Ni av ti nordmenn planlegger bilferie i sommer. – Typisk norsk, sier ferieforsker.

Mer fra Dagsavisen