Verden

Kinesisk storby stenger av frykt for ny smittebølge

Den kinesiske storbyen Jilin har delvis stengt grensene etter at et lokalt utbrudd av koronaviruset har ført til økende frykt for en ny smittebølge.

Byen ligger i det nordøstlige Kina og har en befolkning på mer enn fire millioner mennesker.

Onsdag har kollektivtransporten blitt stengt ned, og i tillegg må alle kinoer, treningssentre, kafeer og andre underholdningsvirksomheter stenge umiddelbart, opplyser lokale myndigheter.

Kun innbyggere som har testet negativt for koronaviruset de siste 48 timene, får tillatelse til å forlate byen, og da må de også ha fullført en uspesifisert isolasjonsperiode.

Vil teste alle 11 millioner

Myndighetene i byen som mistenkes å være arnested for koronaviruset, vil teste hele Whuans befolkning etter at nye smittetilfeller er registrert.

Ifølge blant annet CNN og BBC melder kinesiske statsmedier at Wuhan vil teste de 11 millionene som bor der over ti dager med en såkalt nukleinsyretest.

Byks i smittetilfeller

Avgjørelsen kommer etter at seks nye smittetilfeller ble registrert i helga i Wuhan, flere av dem i samme boligblokk. Deretter har flere små byks i antallet smittetilfeller i Kina skapt frykt for at en ny bølge med spredning kan komme.

Wuhans foreslåtte nukleinsyretest kan ifølge CNN vise seg mer effektiv enn andre type tester for å påvise smitte på et tidlig tidspunkt, sammenlignet for eksempel tester som baserer seg på måling av immunrespons i kroppen.

Mer fra Dagsavisen