Verden

Brexitlov på vei til dronningens bord

Lovgivningen som gjør Storbritannia i stand til å forlate EU i 31. januar, har passert det siste hinderet i Parlamentet.

Det ble klart onsdag kveld da Overhuset ga opp forsøket på å tvinge fram endringer i regjeringens forslag til brexitlov.

Da Overhuset behandlet loven tidligere i uka, vedtok de fem endringer. Men statsminister Boris Johnson har solid konservativt flertall i Underhuset og hadde på forhånd gjort det klart at han ikke ville godta noen endringer i forslaget.

Onsdag forkastet de folkevalgte i Underhuset endringene og sendte lovforslaget tilbake til Overhuset, der et flertall biskoper, lorder og ladyer vedtok forslaget.

Så tidlig som torsdag kan dronning Elizabeth formelt godkjenne brexitloven.

Deretter må EU-parlamentet godkjenne utmeldingsavtalen. Det vil trolig skje i Brussel onsdag 29. januar, bare to dager før utmeldingsdatoen.

Så fort Storbritannias 47 år lange EU-medlemskap er historie, begynner forhandlingene om den fremtidige handelsavtalen. EU har sagt at det vil bli svært vanskelig å få i stand en omfattende avtale innen overgangsperioden etter utmeldingen går ut i slutten av 2020. (NTB)

Mer fra Dagsavisen