Verden

Donald Trump om den pågående riksrettsprosessen: – Vil vurdere å avgi vitnemål

Trump er ute på Twitter og forteller at han vurderer å vitne i den pågående riksrettsprosessen.

(FILES) In this file photo taken on November 13, 2019 US President Donald Trump speaks during a meeting with  Turkey's President Recep Tayyip Erdogan and a group of Republican senators in the Oval Office of the White House in Washington, DC. - President Donald Trump on November 18, 2019 said he is "strongly" considering answering a challenge from opposition Democrats to testify in his own impeachment investigation. After the speaker of the lower house, Nancy Pelosi, upped the ante by suggesting that Trump come forward to tell the "truth," the Republican president said he was keen. Pelosi suggested "that I testify about the phony Impeachment Witch Hunt. She also said I could do it in writing," Trump tweeted. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)

Presidenten er blitt oppfordret til å forklare seg av demokraten Nancy Pelosi, lederen for Representantenes hus. Hun har også åpnet for at han kan besvare spørsmål skriftlig.

Les også: Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg

På Twitter hevder Trump mandag at han ikke har gjort noe galt og at han ikke vil styrke troverdigheten til prosessen han kaller en heksejakt og en svindel. Likevel vil han overveie å følge Pelosis oppfordring.

– Jeg liker ideen, skriver han.

– For å få Kongressen fokusert igjen, vil jeg sterkt vurdere det! skriver Trump.

Som flere påpeker er ikke dette første gangen Donald Trump sier han vil komme og vitne. Under spesialetterforsker Robert Muellers underøskleser sa Donald Trump akkurat det samme. Og at han gjerne kommer og vitner under ed. Men da endte Trump opp med å svare skriftlig på en del spørsmål, melder blant andre MSNBC og New York Times.  Under et måte med pressen i Rosehagen utenfor Det hvite hus, var Trump i 2018 klar på at joda, han skulle svare på alle spørsmål fra Mueller.

Les også: Forfalsket hele CV-en og et magasincover for å få toppjobb i Trump-administrasjonen – og fikk den

Espen Hågensen Rusdal

Espen Hågensen Rusdal

Frontsjef i Dagsavisen.