Verden

Netanyahu gir opp å danne ny regjering

Benjamin Netanyahu gir nok en gang opp forsøket på å danne ny regjering og har levert regjeringsoppdraget tilbake til president Reuven Rivlin.

Netanyahu har siden valget i september forhandlet med flere partiet for å få på plass en koalisjonsregjering. Men han har ikke lyktes – mandag ga han fra seg regjeringsoppdraget tilbake til president Rivlin.

Det er andre gang på et halvt år at Netanyahu gir opp forsøket på å danne ny regjering. Da han ikke klarte det etter valget i april, ble det lyst ut nyvalg.

Men valget i september førte ikke Israel nærmere en regjering. Det var tilnærmet likt mellom Netanyahus Likud-parti og rivalen Benny Gantz' parti Blått og hvitt.

Les også: Dødslegens syv utvalgte

President Rivlin oppfordret først de to til å danne en samlingsregjering, men forhandlingene førte ikke fram. Netanyahu har heller ikke klart å bli enige med andre partier om en koalisjonsregjering.

President Rivlin sier mandag at han nå gir Benny Gantz oppdraget med å danne ny regjering. Dersom heller ikke Gantz lykkes, kan det gå mot det tredje valget på under ett år i Israel.

Les også: Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen