Verden

Denne videoen fra Donald Trump ble fjernet av Twitter

Donald Trump la ut en redigert video på Twitter, men den ble til slutt fjernet av Twitter selv.

Denne videoen som Doanld Trump la ut og som angriper Joe Biden, ble rett og slett fjernet av Twitter.

Twitter har fjernet en tweet fra president Donald Trump som inneholdt en redigert musikkvideo med innhold rettet mot tidligere visepresident Joe Biden, skriver NTB.

Den manipulerte filmen var basert på en musikkvideo med det canadiske rockebandet Nickelback fra 2005 og viser sangeren Chad Kroger som holder et bilde av Biden, hans sønn, en leder i et ukrainsk gasselskap og en annen mann.

En talskvinne for Twitter sier selskapet reagerte på en klage om brudd på opphavsretten, sendt fra rettighetshaverne. Nickelbacks representanter har så langt ikke kommentert saken.

Les også: Slik kunne en verden uten president Donald Trump sett ut

Riksrett

Trumps tweet var den siste av en lang rekke meldinger der presidenten kritiserer Demokratene for å ha åpnet en riksrettsprosess mot ham.

Mandag tvitret Trump at hvis en riksrettssak mot ham førte til at han ble fjernet, ville det føre til «borgerkrig» i USA. Meldingen, der Trump siterte pastor Robert Jeffress som var gjest hos Fox News, skapte reaksjoner. Den demokratiske senatoren Kamala Harris sendte blant annet en formell forespørsel til Twitter om å stenge presidentens konto.

– Dette er åpenbare trusler. Vi trenger et sivilisert samfunn, ikke borgerkrig, skrev Harris. Selskapet har så langt ikke svart på henvendelsen, men presidentens melding er ikke blitt fjernet, og kontoen hans er fortsatt åpen.

Twitters egne regler sier at innhold som promoterer vold, terror eller voldelig ekstremisme ikke tolereres. Selskapet kunngjorde imidlertid i juni at det har egne regler for politikere, og at regelbrudd fra disse vil tolereres hvis de er i offentlighetens interesse.

Les også: Republikansk eks-senator hevder det er flertall i Senatet for å fjerne Donald Trump

Nyeste fra Dagsavisen.no: