Verden

Klart for ny regjering i Italia

Femstjernersbevegelsens medlemmer sier ja til å danne koalisjonsregjering med sosialdemokratene i Italia.

Designate premier Giuseppe Conte leaves after a meeting with President Sergio Mattarella at Rome's Quirinale presidential palace, Thursday, Aug. 29, 2019. Italy's president has given the recently resigned premier, Giuseppe Conte, a fresh mandate to see if he can cobble together a new government backed by the populist 5-Star Movement and center-left Democrats. (AP Photo/ Andrew Medichini)

Medlemmene av Femstjernersbevegelsen (M5S) har i en nettavstemning sagt ja til å danne en ny koalisjonsregjering sammen med Det demokratiske partiet (PD).

Nærmere 80.000 partimedlemmer avga stemme, og av disse stemte 79,3 prosent for å gå i regjering med sosialdemokratene. 20,7 prosent stemte imot. Det opplyser Rousseau Association, som på vegne av partiet organiserte nettavstemningen.

Les også: Salvini gamblet og tapte - i alle fall foreløpig (DA+)

Avstemningen baner vei for en ny regjering i Italia og plasserer innenriksminister Matteo Salvini fra det høyrepopulistiske partiet Ligaen på sidelinjen.

Ligaen trakk seg i begynnelsen av august fra regjeringen i håp om et nyvalg som ville resultere i at Salvini overtok som statsminister.

Giuseppe Conte og M5S ville det annerledes og gikk i forhandlinger med PD. I forrige uke ble de to partiene enige om å danne regjering, noe Femstjernersbevegelsens medlemmer nå har sagt ja til.

PD-leder Nicola Zingaretti har tidligere gått med på å la Giuseppe Conte fortsette som statsminister. Conte vil i løpet av kort tid presentere den nye regjeringen for president Sergio Mattarella, som formelt har siste ord.

Les også: Salvini på frierferd etter mistillitsforslag (DA+)