Verden

Minst seks barn skal være drept i flyangrep i Afghanistan

Ni sivile, blant dem seks barn, er drept i et flyangrep fra NATO øst i Afghanistan, ifølge lokale tjenestemenn.

Angrepet skjedde i Baraki Barak-distriktet i Logar-provinsen, i et område som kontrolleres av Taliban, opplyser provinsrådsmedlem Huma Ahmadi.

Sjefen for provinsrådet, Hasibullah Stanakzai, bekrefter hendelsen og sier flyangrepet rammet et telt som brukes av nomader. Foruten de ni sivile som ble drept, ble seks andre såret i angrepet.

Ifølge Mohammad Naser Ghairat, som også sitter i provinsrådet, var det NATO-fly som sto bak angrepet. Dette er ikke bekreftet fra annet hold og NATO har ikke kommentert opplysningen.

Amerikanske og afghanske styrker har trappet opp luftangrepene mot opprørere siden i fjor. Ifølge statistikk fra det amerikanske forsvaret ble over 2.000 «våpen» – det vil si bomber og raketter – brukt i Afghanistan mellom januar og april i år. I fjor ble totalt 7.362 «våpen» sluppet i det krigsherjede landet, sammenlignet med 4.361 året før.

Eksperter mener amerikanske og afghanske styrker nylig har begynt med å rette angrep direkte mot feltkommandører fra Taliban som de mener er imot en fredelig forhandlingsløsning på krigen.

Ofte rammer ikke luftangrepene målet, og det meldes om høye sivile tap.

Representanter for USA og den afghanske opprørsbevegelsen Taliban har siden i fjor sommer møttes i håp om å forhandle fram en avtale som skal løse den mangeårige konflikten.

Mer fra Dagsavisen