Verden

Teheran stenger 547 restauranter for å bryte «islamske prinsipper»

Bruddene omfattet blant annet «avspilling av illegal musikk og usedelighet».

Young people spend their time at a cafe in downtown Tehran, Iran, Wednesday, Jan. 3, 2018. Tens of thousands of Iranians took part in pro-government demonstrations in several cities across the country on Wednesday, Iranian state media reported, a move apparently seeking to calm nerves after a week of protests and unrest that have killed at least 21 people. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Det iranske politiet har stengt 547 restauranter og kafeer i hovedstaten Teheran for brudd på «islamske prinsipper», ifølge The Guardian. 

«Eierne av restauranter og kafeer der islamske prinsipper ikke ble holdt ble konfrontert og iløpet av denne operasjonen ble 547 virksomheter stengt og 11 lovbrytere arrestert,» sa politimesteren i en uttalelse på politiets hjemmesider.

Fars New Agency sier operasjonen ble gjennomført de ti siste dagene. De rapporterer at bruddene blant annet omfattet «avspilling av illegal musikk og usedelighet».

I 2012 beorderet myndighetene kaféer til å installere sikkerhetskameraer for å overvåke oppførselen til kundene.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!