Verden

Kjendiser raser mot luksusmerket Gucci nok en gang

En turban setter sinnene i kok.

Gucci ble beskyldt for rasisme da de laget en finlandshette med blackface i vinter og måtte trekke hele greia fra markedet. Nå tråkker luksusmerket i salaten igjen. Denne gangen er det sikher som raser etter at Gucci stilte med turban på catwalken.

Les også: H&M-butikker vandalisert og stenger etter «rasistisk» reklame

Som Dagsavisen har skrevet tidligere, har det gått kun tre måneder siden designgiganten Cucci måtte gå ut med en offentlig beklagelse etter at de la ut en genser som flere assosierte med såkalt blackface, en nedlatende trend fra USA hvor hvite malte seg mørke i huden som en form for underholdning.

Blant andre har rapper og skuespiller 50 Cent gått i strupen på det italienske klesmerket etter tabbene i år.

«Se de, fortsetter å gjøre dumme greier», skriver 50 Cent på Instagram.

Les også: USA identifiserte enda 1.700 barn som er tatt fra foreldrene ved Mexico-grensen

«Indy Full Turban»

Kleskjeden Nordstrom la ut hodeplagget «Indy Full Turban» på sine nettsider, designet av nettopp Gucci. Prisen på plagget lå på hele 790 amerikanske dollar, det vil si nesten 6.880 norske kroner. Men så var det sterke reaksjoner på nettet. Varehuset trakk så plagget etter press fra blant andre en rekke kjendiser.

Samtidig går programleder, skuepiller og rapper Nick Cannon ut og sier «Fuck Gucci». Eller han går i hvert fall med en genser som klart og tydelig gir det budskapet. Genseren er en del av en kampanje, og tittelen på en sang fra Mysonne, mot nettopp Gucci.

New York-rapper Mysonne delte et foto på Instagram av Nick Cannon som ikke levner noen tvil:
Varehuset Nordstrom har kommet med en unnskyldning, og trukket turbanen fra sortimentet, men fortsatt har ingen fra Gucci sagt noe som helst om turbanen deres.

Les også: Sikher krenket av Guccis turbandesign