Verden

Brunei har innført strenge sharialover

Sultanen av Brunei trosser all kritikk og har innført nye, strenge sharialover i det asiatiske landet. Dødsstraff eller amputasjoner venter den som bryter loven.

In this Oct, 10, 2013, photo, Brunei's Sultan Hassanal Bolkiah speaks during the closing ceremony and handover of the ASEAN Chairmanship to Myanmar in Bandar Seri Begawan. The sultan announced to implement Islamic criminal laws that punishes gay sex by stoning offenders to death. The legal change in the tiny, oil-rich monarchy, which also includes amputation for theft, is due to come into force Wednesday, April 3, 2019. (AP Photo/Vincent Thian)

Den nye loven fastsetter dødsstraff for en rekke forhold, inkludert voldtekt, utroskap, homofili, ran og fornærmelse av profeten Muhammed.

Den innfører også pisking som straff for abort og amputasjon som straff for tyveri og gjør det til et lovbrudd å eksponere muslimske barn for andre religioner enn islam.

– Alle som kommer til å besøke landet vårt kommer til å ha en herlig opplevelse, og de kommer til å nyte det trygge og harmoniske miljøet, sier Bruneis sultan Hassanal Bolkiah, som har styrt landet eneveldig de siste 51 årene.

– Jeg vil ha et sterkere Islam, fortsetter han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

FN og en rekke menneskerettsorganisasjoner er meget kritiske til de nye lovene.

– Jeg appellerer til regjeringen om å stanse iverksettelsen av den drakoniske nye loven som vil være et alvorlig tilbakeslag for folket i Brunei, sa FNs menneskerettighetskommissær Michelle Bachelet tidligere denne uka.

Loven ble først kunngjort for seks år siden, men det har tatt tid å iverksette på grunn av motstand fra menneskerettighetsgrupper og arbeidet med de praktiske detaljene. Nå er den altså trådt i kraft.

Les også: FN kaller Bruneis nye homofililov umenneskelig