Verden

Narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman er dømt

Han ble funnet skyldig på alle tiltalepunkter i en domstol i New York.

1 av 2

«El Chapo» er funnet skyldig i alle sine ti tiltaler. Han står foran et liv i fengsel. Domsavsigelsen er ikke klar enda, melder MSNBC.

Han venter flere saker mot seg i det amerikanske rettsvesenet.

Juryen i rettssaken mot «El Chapo» brukte seks dager på å komme fram til kjennelsen, skriver NTB.

Mexicaneren var tiltalt for narkotikasmugling, brudd på våpenloven og hvitvasking av penger i tillegg til å drive et omfattende internasjonalt narkonettverk samt for å være ansvarlig for flere drap og kidnappinger.

Les også: Donald Trump: –  Andre murer er så stygge, vår skal bli flott og fin

Netflix

«El Chapo» er et kjent navn fra Netflix. En dramaserie følger historien om fremveksten, fengslingen og rømningen til «El Chapo» .

Han har tidligere vært fengslet i hjemlandet Mexico, og han har rømt fra fengsel flere ganger. Han ble pågrepet igjen i Mexico i 2014 og utlevert til USA i januar i 2017.

Juryens arbeid startet mandag bak lukkede dører etter å ha lyttet til nesten tre måneder med vitneforklaringer siden rettssaken startet. Underveis har de tolv jurymedlemmene hørt om hvordan Guzman ble stadig mektigere som leder for Sinaloa-kartellet, skriver NTB.

Les også: Taliban i Moskva og Doha (DA+)

200 tonn kokain

Påtalemyndigheten mener han er ansvarlig for smugling av minst 200 tonn kokain til USA, og for å ha vært ansvarlig for en bølge av drap i bandekrig med andre narkotikakartell.

«El Chapo» er tiltalt for narkotikasmugling, brudd på våpenloven og hvitvasking av penger. Han har tidligere vært fengslet i hjemlandet Mexico, men har fått oppmerksomhet for å ha rømt fra fengsel flere ganger. Han har ikke forklart seg selv i rettssaken i USA.

Over 50 vitner har forklart seg i løpet av rettssaken, men «El Chapo» selv har ikke villet forklare seg. Og mens aktoratet har brukt tre måneder på å legge fram bevis og begrunne tiltalen, brukte Guzmans advokater kun en halv time på sitt forsvar, skriver NTB.

61 år gamle Guzman risikerer å tilbringe resten av sitt liv bak murene dersom han blir kjent skyldig. Forsvarerne viser til at Guzman avviser alle anklager.

Lest denne?: Donald Trump jobber mindre enn deg og meg; har ikke vært på kontoret før 10.45 én eneste gang i 2019