Verden

– Han vil bli tvunget til å gå av

Stormy Daniels' advokat mener bevisene vil innhente president Donald Trump innen denne presidentperioden er over.

– Til slutt kommer han til å bli tvunget til å gå av. Jeg vet ikke hvordan han vil lage "spin" rundt sin avgang, men jeg mener fast bestemt at det kommer til å være for mye bevis på at han og de rundt ham har gjort ting galt til at han kan være i stand til å klare seg gjennom perioden, sier Michael Avenatti i et intervju med The Guardian.

Michael Avenatti (t.h.) er Stormy Daniels' advokat. FOTO: NTB Scanpix

Avenatti er advokaten til Stormy Daniels 
– kvinnen som er i sentrum for saken som de siste dagene er blitt vanskeligere og vanskeligere for Trump og hans juridiske team. Avenatti tror ikke Trump vil bli stilt for riksrett, men at han vil se seg ute av stand til å fortsette fram til perioden hans utgår. Neste presidentvalg er i november 2020, og perioden går til januar 2021.

Forvirring

Det er blitt skapt full forvirring rundt Stormy Daniels-saken de siste dagene. Daniels hevder å ha hatt sex med Trump i 2006, mens Trump på sin side har benektet noe forhold til Daniels. Daniels skal ha blitt betalt 130.000 dollar i oktober 2016, like før presidentvalget, av Donald Trumps advokat Michael Cohen, for å holde tett om affæren. Cohen benektet først at forholdet hadde funnet sted, men har senere innrømmet å ha betalt Daniels de 130.000 dollarene av sine egne penger.
Men denne uka kom nye påstander fram: Rudy Giuliani, tidligere New York-ordfører og nå en del av det juridiske teamet til Trump, sa onsdag i et intervju at Trump hadde betalt Cohen tilbake pengene han hadde betalt til Daniels. Dette indikerte at Trump faktisk kjente til betalingen til Daniels, noe Trump tidligere har benektet.

Les også: Full forvirring etter Trump-uttalelser

Valgkampbidrag?

Uttalelsene fra Giuliani førte igjen til at Trump til pressen fredag sa at Giuliani nok ville sørge for å "finne ut av fakta". Trump viste ikke konkret til uttalelsene, men ga inntrykk av å ville distansere seg fra Giuliani, og understreket at den tidligere New York-ordføreren var ny i jobben som juridisk rådgiver for Trump, og derfor hadde en del å sette seg inn i.
Et viktig spørsmål i saken er om pengene som ble betalt kan anses som brudd på reglene om valgkampbidrag. Dette kommer an på om pengene som ble betalt kan anses som valgkampbidrag, noe eksperter strides om. Trumps team mener pengene ikke kan anses som dette, mens andre jurister mener det kan anses som det siden pengene ble betalt med den hensikt å øke sjansene for at Trump ble valgt som president kort tid senere.

– Jeg er ikke ekspert

Etter at Trump fredag sådde tvil om kommentarene fra Giuliani om saken, har Giuliani selv vært ute med nye kommentarer til mediene for å forklare saken. Lørdag uttalte han seg til Fox News, der han gjentok flere av poengene til Trump.
– Jeg er ikke ekspert på fakta ennå. Men jeg er på vei, sa han.
Giuliani gjentok  at betalingen ikke var å anse som et valgkampbidrag, men at den ble foretatt for å unngå at familien til Trump ble stilt i forlegenhet av påstandene fra Daniels.

Mer fra Dagsavisen