Verden

Innenriksminister: – Islam er ikke en del av Tyskland

– Tyskland er blitt formet av kristendommen. Fri på søndager, kirkelige helligdager og ritualer som påske, pinse og jul er en del av dette, sier Tysklands nye innenriksminister Horst Seehofer.

Islam er ikke en del av Tyskland, mener landets nye innenriksminister Horst Seehofer. Dermed motsier han statsminister Angela Merkel.

I et intervju med tabloidavisa Bild sier Seehofer at tyske muslimer naturlig nok utgjør en del av landet. Men han vil ikke si det samme om muslimenes religion.

– Islam er ikke en del av Tyskland. Tyskland er blitt formet av kristendommen. Fri på søndager, kirkelige helligdager og ritualer som påske, pinse og jul er en del av dette.

Samtidig understreker Seehofer viktigheten av dialog med dem som bekjenner seg til religionen islam.

– Mitt budskap er: Muslimene må leve sammen med oss, ikke ved siden av eller mot oss. For å oppnå det trenger vi felles forståelse og omtanke. Det kan vi bare få til hvis vi snakker med hverandre.

Den nye innenriksministeren har lenge vært leder av det borgerlige, kristendemokratiske partiet CSU i Bayern. Dette er søsterpartiet til Merkels CDU, men tross mange likheter er partiene ofte uenige om innvandringspolitikk.

Merkel har gjentatte ganger uttalt at islam er en del av Tyskland. Formuleringen skal opprinnelig ha blitt brukt av den daværende tyske presidenten Christian Wulff i 2010.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen