Verden

Britiske filmstjerner krever slutt på seksuell trakassering

190 kvinnelige skuespillere fra Storbritannia og Irland har signert et brev hvor de krever en slutt på seksuell trakassering i filmbransjen.

I brevet, som ble publisert i den britiske avisen The Observer søndag, krever skuespillerne en slutt på seksuell trakassering og diskriminering i filmbransjen. Blant signaturene er kjente navn som Kate Winslet, Emma Thompson, Claire Foy og Saoirse Ronan.

Les også: Jentene girls og gutta boys

Skuespillerne skriver at de vil forandre måten samfunnet ser på kvinner, og de henviser til det amerikanske oppropet Time's Up.

– 2018 bør bli året der seksuell trakassering og overgrep går ut på dato, skriver kvinnene og kunngjør samtidig et nytt fond for kvinner og menn som opplever trakassering på arbeidsplassen.

Flere kjente skuespillere har allerede donert penger til fondet. Ifølge hjemmesiden til fondet har Emma Watson donert én million pund, og Keira Knightley og Tom Hiddleston er begge oppført med en donasjon på 10.000 pund.

Les også: Metoo-kritikk mot Ingmar Bergman: – Han misbrukte makt

Publiseringen av brevet søndag sammenfaller med utdelingen av British Academy Film Awards (BAFTA), hvor flere av stjernene stilte i svart på den røde løperen for å vise sin støtte til Time's Up-bevegelsen. (NTB)