Verden

2017 kan bli blant de tre varmeste årene som er dokumentert

Oppvarmingen av planeten fortsetter, men USA-minister tror ikke det er menneskeskapt.

Av NTB og Espen H. Rusdal

Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) opplyser at indikatorene for klimaendringer fortsetter like uforstyrret i 2017. Organisasjonen melder om en økning i konsentrasjonen av karbondioksid, og en oppadgående trend for havnivåer, surheten i havet og naturkatastrofer. 2017 kan bli blant de varmeste årene som er registrert, viser en ny WMO-rapport.

– De tre siste årene har også vært de tre varmeste årene i rene temperaturnivåer, sier WMOs generalsekretær Petteri Taalas.

Les også: Ekspertutvalg skal vurdere økonomisk klimarisiko

El Nino

2017 kan bli det varmeste året som ikke har blitt påvirket av værfenomenet El Nino. Det er et værfenomen som oppstår naturlig med to til sju års mellomrom når overflatevannet i deler av Stillehavet blir unormalt varmt. Det bidro til temperaturstigning i 2015 og 2016.

– Disse funnene understreker den økende klimatrusselen mennesker, økonomier og liv på jorden generelt vil møte om vi ikke tar grep og holder fast ved Parisavtalen, sier Patrick Espinosa, FNs sjefssekretær for klimaendringer.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Tror ikke det er menneskeskapt

Men i USA er de ikke sikre på at klimaendrigene er menneskeskapt.

Energiminister Rick Perry (R) sa i en høring at han ikke tror menneskeskapt CO2-forurensing er viktigste årsak til klimaendringene,skriver The Guardian.

Istedet skylder han på at det er: «Dette er naturlige svingninger -  med et varmere og kaldere hav».

WMOs rapport ble offentliggjort onsdag, samme dag som FNs klimakonferanse i Bonn i Tyskland sparkes i gang.

Mer fra Dagsavisen