Verden

Harvey Weinstein etterforskes for overgrep

En rekke kvinner har den siste uka anklaget filmprodusenten Harvey Weinstein for overgrep eller voldtekt. Nå gjenopptar New York-politiet en sak fra 2004.

Mange kvinner har den siste uka beskyldt filmprodusent Harvey Weinstein for overgrep eller voldtekt. Nå ser New York-politiet på gamle overgrepsanklager på ny.

Anklagene mot Hollywood-kjempen har tårnet seg opp siden flere kvinnelige skuespillere anklaget ham for seksuell trakassering i The New York Times for en uke siden.

Tidligere denne uka sto flere kvinner fram og anklaget 65 år gamle Weinstein for voldtekt.

Torsdag bekreftet en politikilde i New York overfor nyhetsbyrået AFP at de gransker en sak fra 2004. Ifølge lokale medier dreier det seg om en skuespiller som har stått fram og hevdet Weinstein tvang henne til oralsex.

Polititalsmann Peter Donald sier til nyhetsbyrået AP at etterforskerne undersøker politiarkivene for å finne ut om flere kvinner har anmeldt Weinstein for overgrep. Så langt har de ikke funnet noe annet enn en velkjent sak som ble etterforsket og henlagt i 2015, påpeker Donald, som ber publikum om tips i saken.

Les også: Gjenopptar Weinstein-etterforskning mens mannen selv drar på rehab

Fikk sparken

Etter det første The New York Times-oppslaget fikk Weinstein sparken i det mektige filmselskapet han eier sammen med broren Bob Weinstein. Harvey Weinstein har benektet alle anklager om seksuelle handlinger uten samtykke. Men onsdag uttalte 65-åringen til pressen i Los Angeles at «alle gjør feil» og ba om en ny sjanse.

Weinstein Company har uttalt at de er sjokkert og at de ikke har kjent til de nye anklagene om seksuelle overgrep og pengene Weinstein skal betalt i bytte mot ofres taushet.

Les også: – Kvinnene som har hevet sine stemmer for å avdekke dette misbruket er våre helter

Kjente skuespillere

The New York Times skriver imidlertid torsdag om interne dokumenter og intervjuer som viser at selskapet har visst om Weinsteins oppførsel i minst to år.

Blant kvinnene som de siste dagene har stått fram med anklager mot Weinstein, er stjerner som Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow.

Til tross for at Weinstein tilsynelatende var beryktet for sin oppførsel mot kvinner, hevder filmmiljøet i Hollywood at avsløringene og anklagene mot ham kommer som et sjokk.

Også i Washington er reaksjonene på avsløringene sterke, for Weinstein har vært en stor økonomisk bidragsyter til Demokratene.

Demokratenes tidligere presidentkandidat Hillary Clinton går også hardt ut mot 65-åringen og sier hun er sjokkert og forferdet. Clinton sa onsdag i et intervju med CNN at hun vil gi pengene hun fikk fra Weinstein som bidrag i presidentvalgkampen, til veldedighet.

Les også: – Nå vil de tenke seg om to ganger

Les også: Tafsing til høyre og tafsing til venstre

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Nyeste fra Dagsavisen.no: