Verden

UD fordømmer ikke spansk maktbruk

UD anser uenigheten mellom regjeringen i Madrid og regionale myndigheter som et internt spansk anliggende.


– Norge anser uenigheten mellom regjeringen i Madrid og regionale myndigheter vedrørende en folkeavstemning i Catalonia som et internt spansk anliggende, som bør løses innenfor rammen av landets lover, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Ingrid Kvammen, til Minerva.

Andre reagerer imidlertid langt sterkere. Mina Finstad Berg, som er sentralstyremedlem i SV, betegner det som skjer i Catalonia som «absurd».

– Helt absurd å se bilder og video fra Catalonia nå. Politiet bærer folk vekk fra stemmeurner og valglokaler. Bryter seg inn i valglokaler, skriver hun på Twitter.

Politiet har blitt anklaget for brutal framferd mot katalanske velgere som stemmer om uavhengighet fra Spania søndag formiddag. Utstyrt med skjold, køller og skytevåpen banet de seg vei inn i valglokaler, som de tømte for utstyr.

Ifølge katalanske myndigheter er 337 personer såret i sammenstøt med politiet. De sentrale myndighetene opplyser at elleve politifolk også er skadd.

Den spanske regjeringen har med høyesterett i ryggen fastslått at folkeavstemningen om katalansk uavhengighet er grunnlovsstridig.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen