Verden

Skrotet klimatiltak mot flom og stigende vann

Donald Trump kuttet flomtiltak og klimatiltak for veier og bruer like før Harvey rammet.

I midten av august, som er sesongen for orkaner i USA, opphevet Trump en presidentordre fra Obamas æra som skulle gjøre veier, bruer og annen infrastruktur sterkere og dermed tåle flom og et stigende vann-nivå bedre. Obama krevde at klimaendringer måtte tas hensyn til når ny infrastruktur skulle bygges i USA.

Trump opphevet presidentordren for å få fart på bygging av infrastruktur, som er et viktig valgløfte for ham. Byggingen går for sakte for Trump, skriver Newsweek. Teksten i Trumps presidentordre nevner spesielt flomtiltak som noe som skal skrinlegges, ifølge National Public Radio (NPR).

Les også: – Kan bli Trumps viktigste test

Dette er bare ett av flere klimatiltak som Trump har opphevet siden han ble president, og trakk USA fra Parisavtalen.

Han har også foreslått et historisk kutt i støtten til National Weather Service, som overvåker været i USA og ble opprettet i 1890. Trump vil også redusere støtten til organet National Atmospheric and Oceanic Admininistration (NOAA), som forbereder kystsamfunn på at havnivået øker og andre former for klimarisiko, i tilegg til aktøren Coastal Resilience Grants. De hjelper kystsamfunn i å evaluere risiko for flom og planlegge tiltak som vil hindre framtidig tap av liv og eiendom. Presidenten har bedt om kutt i programmer som produserer modeller av stormer, overvåking av stormer samt tsunami-modeller.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mer fra Dagsavisen