Verden

Trump sur på kjede som dropper Ivankas klesmerke

President Donald Trump kommer med kraftig kritikk av varehuskjeden Nordstrom, som dropper Ivanka Trumps klesmerke fra sitt sortiment.

Aksjekursen til varemagasinet Norstrom sank noe etter at Donald Trump onsdag tvitret at varehuskjeden hadde behandlet datteren Ivanka dårlig.

Av Jens Marius Sæther og NTB

– Min datter Ivanka har blitt behandlet så veldig urettferdig av Nordstrom, skriver han på Twitter onsdag.

– Hun er en flott person som alltid presser meg til å gjøre det rette. Forferdelig, fortsetter han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Oppfordret til boikott

Nordstrom-kjeden, som har om lag 350 varehus rundt om i USA og Canada, kunngjorde forrige uke at Ivanka Trumps klesmerke fjernes fra sortimentet på grunn av lav etterspørsel. Før kleskjeden fjernet merket til Trump, oppfordret aktivistgruppen «Grab Your Wallet» alle til å boikotte kjeden. Men Nordstrom hevdet at beslutningen ikke hadde noe med denne kampanjen å gjøre.

Trump er viden kjent for sin svært aktive bruk av Twitter også etter at han ble innsatt som president. Men onsdagens melding skiller seg fra tidligere tweets siden den er et direkte forsvar av Trump-familiens forretningsinteresser.

Les også: Konflikter i kø for Trump

– Problematisk

– Den underforståtte trusselen er at han vil bruke enhver myndighet han har til å slå tilbake mot Nordstrom og alle som går mot interessene hans, sier jussprofessor Kathleen Clark.

Hun mener det er spesielt problematisk at Trumps melding ble repetert på den amerikanske presidentens offisielle Twitter-konto.

Trumps pressetalsmann Sean Spicer mener på sin side at presidenten er i sin fulle rett til å svare på et «angrep mot datteren».