Verden

Væpnet mann skulle til homoparade i Los Angeles

En 20 år gammel mann ble pågrepet etter at politiet fant skytevåpen og eksplosive materialer i bilen hans. Han har fortalt politiet at han skulle til homoparaden i Los Angeles.

Politiet fortalte først at 20-åringen hadde uttalt at han hadde intensjon om å «gjøre skade» ved paraden som er en del av den årlige feiringen til LHBT-samfunnet i Los Angeles, men dette har de senere trukket tilbake.

Det var politiet i Santa Monica som stanset mannen, skriver avisa Los Angeles Times. I tillegg til flere automatvåpen, ble det funnet store mengder ammunisjon og stoffer som kan brukes til å lage provisoriske bomber.

Pågripelsen ble gjort bare timer etter skytemassakren i Orlando i Florida natt til søndag som rammet en nattklubb for homofile. Sikkerheten rundt festivalen i Los Angeles er skjerpet, men politisjef Jacqueline Seabrooks i Santa Monica sier at det ikke er noen kjent sammenheng mellom den pågrepne mannen i California og skyteepisoden i Florida. (NTB)

Mer fra Dagsavisen