Verden

Norsk kvinne savnet i indisk Kasjmir

Snøstormer og snøskred i Kashmir har tatt livet av fire indiske soldater, mens tolv personer er savnet, blant dem en norsk kvinne.

Snøstormer og snøskred har tatt livet av fire indiske soldater, mens tolv personer er savnet, blant dem den norske skiløperen Franciska Rogne (26) fra Bergen. Personene ble tatt av snøras tirsdag og i går i Kashmir, helt nord mot delelinjen mellom pakistanskkontrollert og indiskkontrollert Kashmir.

Rogne har vært savnet siden tirsdag, da hun forsvant fra et vintersportssted i Gulmarg, rundt 50 kilometer nordvest for Srinagar.

Leteaksjon

Lokalt politi har startet en leteaksjon etter den norske kvinnen, men tror ikke at hun var i de aktuelle områdene der snøskredene gikk, ifølge Utenriksdepartementet.

– Vår ambassade i New Delhi er i kontakt med det lokalet politiet. Det har vært kraftig uvær i området, men politiet har ikke grunn til å tro at den norske kvinnen har vært i områdene hvor det har gått skred, sier kommunikasjonsrådgiver Kristine Melsom til NTB.

Rogne ble sist sett da hun tirsdag forlot hotellet med skiutstyr. Flere letegrupper deltok i dag i søk på ulike steder. Mye snø gjør letingen vanskelig.

UD bistår

Utenriksdepartementet holder løpende kontakt med ambassaden i New Delhi, og bistår Rognes familie i Norge.

– Vi videreformidler opplysninger fra politiet og lokale myndigheter, og bistår familien, sier Melsom.

Også i fjor ble den norske kvinnen gjenstand for en leteaksjon i Kashmir, etter at hun hadde begitt seg ut i et område utenfor oppgåtte løyper. Da var hun sammen med to andre utlendinger, en canadier og en israeler.

Mer fra Dagsavisen