200 borgermestre ber Senatet skjerpe våpenlovene

Over 200 amerikanske borgermestre ber Senatet avbryte sommerferien og vedta nye strengere våpenlover som følge av de to siste masseskytingene.

Blant dem som har undertegnet brevet til lederne for begge partier i Senatet, er borgermestrene i El Paso i Texas og Dayton i Ohio, der 31 mennesker ble drept i forrige helgs massakrer.
– Politikken har stått i veien for handling altfor lenge, og jeg kan fortelle deg at politikk virker smålig når dine venner og naboer er såret eller døde, sier Nan Whaley, som er borgermester i Dayton.

Blokkert avstemning

I brevet sier lederen for samarbeidsorganet for borgermestrene, Bryan Barnett, at det ikke er en partipolitisk sak å holde USAs byer trygge. To lover om strengere bakgrunnssjekk av våpenkjøpere er tidligere i år vedtatt av Representantenes hus, der demokratene har flertall, men hittil har det republikanske flertallet i Senatet blokkert en avstemning der. President Donald Trump fikk en blandet mottakelse da han onsdag besøkte Dayton og El Paso. I løpet av dagen slo han hardt til mot sine motstandere, blant dem Whaley, noe som undergravde en følelse av samhold i USA etter skyteepisodene.