20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi – startet under Trumps besøk

20 personer er drept og 189 såret i de voldsomme sammenstøtene mellom hinduer og muslimer i New Delhi de to siste dagene.

60 personer har skuddskader, opplyser sykehusdirektør Sunil Kumar. Politiet har tatt i bruk tåregass mot demonstrantene, som har stiftet branner og gått løs på kjøretøy og bygninger.

Blant annet ble det satt fyr på en moské i byen. En høyttaler på toppen av minareten ble revet av og erstattet med et religiøst hinduflagg og et indisk flagg.

Lokale myndigheter har tatt til orde for portforbud og at militære styrker blir satt inn.

Omstridt lov

Volden omtales som den verste i byen på flere tiår. Uroen brøt ut under USAs president Donald Trumps besøk i landet tidligere i uken, da motstandere og tilhengere av en omstridt ny statsborgerskapslov støtte sammen.

Siden har situasjonen fått et mer sekterisk preg, og det er ifølge BBC kommet meldinger om at folk er blitt angrepet på grunnlag av sin religion.

Den omstridte loven åpner for at alle innvandrere som kommer fra land der de risikerer religiøs forfølgelse, kan få statsborgerskap – bortsett fra muslimer.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Maner til ro

Det tolkes som en del av statsminister Narendra Modis hindunasjonalistiske agenda. Kritikere hevder at Modi vil marginalisere det sekulære landets 200 millioner muslimer.

Modi maner til ro og vil ha normale tilstander så raskt som mulig etter volden i Delhi.

– Fred og harmoni er sentrale verdier for oss. Jeg appellerer til mine søstre og brødre i Delhi om å opprettholde ro og brorskap til enhver tid, sier Modi.