Valget 2021

Frps Erlend Wiborg: – Vi skal komme knallsterkt tilbake

På TV2s måling ligger Frp på 11,4 prosent. Førstekandidat for Østfold FrP Erlend Wiborg er fornøyd med fremgangen til partiet.

Frps Erlend Wiborg mener LO-støtten til Ap smaker av politisk korrupsjon.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Førstekandidaten til Østfold Frp synes målingene er som ventet.

– Jeg hadde selvfølgelig håpet på andre tall, men nå får vi se hvordan kvelden utvikler seg. Mye tyder jo på at det går mot et skifte og det har man jo sett i lengre tid, sier han til Dagsavisen.

Han er fornøyd med fremgangen som partiet har hatt.

– Fremskrittspartiet har klart å reise seg betydelig i løpet av valgkampen. Vi hadde målinger ned på 7-8 prosent, og nå oppe på 11 prosent. Vi har virkelig klart å begynne gjenreisningen og komme oppover. Det er jeg veldig fornøyd med. Men jeg håpet jo selvfølgelig på et enda bedre resultat.

Wiborg skal kjempe hardt om partiet kommer i opposisjon.

– Om det blir opposisjon så kommer jeg til å gjøre det jeg kan for å kjempe for Fremskrittspartiet og for frihetsverdiene vi kjemper for. Også er det fire år til neste stortingsvalg, og vi skal komme knallsterkt tilbake for å si det mildt.

– Nå er frem skrittspartiet på god fremgang fra den situasjonen vi hadde for et halvt år siden. Det tyder på at fremtiden er lys for oss. Vi er på vei oppover, men det tar tid, sier han.

Listhaug: – Straffet seg at Venstre og KrF kom inn i regjering

– Det dette valget har lært oss, er at det straffet seg at Venstre og KrF kom inn i regjering. Så vi på 2013 til 2017, gjorde både Høyre og Frp det bra. Jeg håper Høyre har lært at det beste sammen er Høyre og Frp, og det er det vi burde satse på framover, sa Listhaug.

Selv om partiet ligger an til å gå tilbake 3,3 prosentpoeng fra stortingsvalget i 2017, er Listhaug fornøyd med valgkampen.

– Frp startet valgkampen med målingen på 7-8-tallet. Vi går tilbake, men er betydelig bedre enn vi lå an til, sa hun fra talerstolen.

Bildet viser Frp-leder Sylvi Listhaug som talte til partiets valgvake. Foto: Terje Pedersen / NTB

Fra talerstolen understreket hun at de skal bruke de neste årene på å bygge opp igjen partiet og bli det fremste opposisjonspartiet.

– Jeg skal love to ting. Allerede i 2023 skal vi gjøre et bedre valg, og i 2025 kommer Frp knallsterkt tilbake, sa Listhaug, som trakk fram sitt eget hjemfylke.

– Vi skal bruke Møre og Romsdal som inspirasjon, der kan vi faktisk bli det største partiet i år.