Valget 2021

Ap øker på ny måling – Sp faller videre og KrF under sperregrensa

Senterpartiet faller 4,1 prosentpoeng til 12 prosent på Dagens Næringslivs siste meningsmåling, hvor Sp og Frp nærmer seg jevnstore.

Hvis målingen som Norstat har gjort for avisa hadde vært valgresultatet, ville Ap, Sp og SV vært ett mandat unna flertall og avhengige av støtte fra MDG eller Rødt.

Senterpartiet har den siste tiden hatt flere dårlige meningsmålinger. Men Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til DN at selv de laveste målingene er en oppgang fra stortingsvalget i 2017.

– Jeg mener potensialet vårt er kjempestort. Så ser vi at vi er de enste av de fire store partiene som går fram fra 2017. Ser vi på målingene fra det siste halvåret, så er potensialet enda større, sier han.

På DN-målingen er det bare KrF av de mindre partiene som havner under sperregrensa med 3,3 prosent oppslutning, en oppgang på marginale 0,1 prosentpoeng fra forrige måling.

Arbeiderpartiet er den store vinneren, og vokser med 2,2 prosentpoeng til 26,2 prosent. Også Frp øker oppslutningen med 1,2 prosentpoeng til 11,3 prosent.

De øvrige partienes oppslutning (endring i prosentpoeng fra forrige DN-måling i parentes): Høyre 20 prosent (0,9), SV 8 prosent (-0,6), MDG 5,7 prosent (-0,2), Rødt 4,9 prosent (uendret), Venstre 4,9 prosent (0,6), andre 3,8 prosent (-0,3).

Målingen er gjort av Norstat i perioden 19. til 24. august. DN har ikke opplyst hvor mange intervjuer den baserer seg på eller hva som er feilmarginen.

Mer fra Dagsavisen