Valget 2021

Rødt: – Avslører vi at noen partier har drevet med noe snusk, så er vi nok de hardeste i kritikken av dem

Partileder for Rødt, Bjørnar Moxnes, er opptatt av at hans eget parti skal ha orden i sysakene når de selv ikke nøler med å kritisere andre partier.

Raudt-leiar Bjørnar Moxnes. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB / NPK

Hør sjette episode av Dagsavisens nye podkast her!

– Hvis jeg har glemt å kjøpe billett på trikken så kan det jo fort bli en sak. Så man må passe litt på å ha orden i sysakene.

Det skulle også bare mangle at også partiledere og politikere husker å kjøpe billetter og ha orden, sier partileder for Rødt, Bjørnar Moxnes. Han er gjest i episode syv av Dagsavisens politikkpodkast «Men hva mener du?».

Han forteller at han ikke føler seg så veldig som politiker med venner eller på hjemmebane, men han må alltid være tilgjengelig.

– Det er ikke alltid vi kan si til pressen at vi svarer i morgen, hvis de trenger og vil ha svar den samme kvelden. Så lenge man er med på dette så må man være tilgjengelig nesten 24 timer i døgnet hele året hvis det skjer noe. Og det styrer jo ikke vi, sier han.

Få en oversikt over alle episodene av «Men hva mener du?» her!

Nynazister vekket engasjementet

Moxnes er opptatt av at Rødt skal ha kontroll og orden på saker og ting de uttaler seg om, spesielt fordi de selv er et parti som ikke nøler med å kritisere andre politiske partier.

– Ikke minst hvis vi avslører at noen partier har drevet med noe snusk, så er vi nok de hardeste i kritikken av dem, fordi vi ikke ønsker en politikk som lever høyt hevet over folk, og da må vi naturligvis også ha orden i vårt eget bo, det er viktig, sier han i episoden.

– Husker du hva du tenkte om politikk da du var ungdom?

– Mitt første møte med engasjement var vel at vi hadde et ganske stort nynazistisk miljø på Nordstrand, der jeg vokste opp, som ikke var bra. Om du hadde feil hudfarge eller feil meninger så var de ganske på, svarer Moxnes.

Det vekket hans engasjement mot rasisme.

Hør også episode seks av «Men hva mener du?», med Audun Lysbakken, partileder for Sosialistisk Venstreparti, som gjest her:

Dagsavisens nye podkast

Synes du politikk er vanskelig? I Dagsavisens podkast «Men hva mener du?» møter journalist Thale Engelsen partiledere og stortingsrepresentanter fra de store norske partiene for å gjøre stortingsvalget litt lettere å forstå seg på.

I neste episode gjester Nora Selnæs fra MDG.

Det kommer ny episode hver mandag og onsdag fram mot valget. Episodene slippes i samme rekkefølge som partienes oppslutning på gjennomsnittsmålingene fra juli fra nettstedet poll of polls.

Få en oversikt over alle Dagsavisens podkaster her.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Thale Engelsen

Thale Engelsen

Journalist