Skrev «Hey yo fucking lady» til Erna – slik svarte statsministeren

Nettroll fikk svar.

«Jeg så opp, den så ned!», skrev Erna Solberg (H) i en post på bildedeleappen Instagram lørdag. Hun fortsatte med at den, altså dyrefiguren på bildet, var over inngangsdøren på et hotell i Berlin, og at «noen ganger er det fint å løfte blikket. God helg!»

Foto: Instagram

Første kommentator gikk imidlertid rett på en helt annen sak, med voldsomt ladet språk: 
«Hey yo fucking lady... what's going on with your country...?? If you don't respect any religion so why you disrespect.?» spør en Instagram-bruker med brukernavn «akmal_mark7». Hilsningen trenger vel ingen oversettelse, spørsmålet blir på norsk «hvis du ikke respekterer noen religioner så hvorfor er du respektløs?»

Klassisk hatprat, men i stedet for å ignorere brukeren, tok Erna Solberg seg tid til å svare: «Vi respekterer alle religioner og vi respekterer ytringsfriheten», svarte hun, på engelsk.

Foto: Instagram

Andre Instagram-brukere var mindre forsiktige, og svarte at om «akmal_mark7» først skulle snakke om respekt, burde han begynne med seg selv, siden måten han snakket til Solberg på var respektløs og slem. Men Akmal, som på profilen sin også kaller seg «the killer boy», ville ikke gi seg: 

«Hvorfor brant dine soldater vår hellige bok (Koranen)» spurte han videre. 

«Du må ha fått feil informasjon. Ingen norske soldater har gjort det», svarte Erna Solberg. 

Erna på mobilen.
Foto: NTB Scanpix

Andre Instagram-brukere føyde dessuten til at det ikke var norske soldater som satte fyr på Koranen, og at norsk politi brøt inn og stoppet ekstremister fra å gjøre det. Instagram-bruker Akmal ville ikke gi seg. Men han fikk i det minste direkte svar fra Norges statsminister. 

Erna Solberg har tidligere vært med å fronte Amnestys kampanje mot netthets mot kvinner.

– Faren er at hets kan skremme folk fra å delta i den politiske og demokratiske diskusjonen, sa hun i et intervju da. 

Ifølge Amnesty har to av tre kvinnelige politikere, og 12 prosent av kvinner totalt, opplevd netthets. 53 prosent begrenser seg ifølge Amnesty på nettet fordi de frykter netthets. 

Les også: «Svenske tilstander» handler ikke om innvandring, men om økende økonomiske forskjeller, skriver Dagsavisens kommentator