Politikk

Høyre går ikke inn for mobilfri skole og aldersgrenser på sosiale medier

Forslaget om å gjøre norsk skole mobilfri falt på Høyres landsmøte lørdag.

Et av hovedtemaene på Høyres landsmøte var debatten om hva vi bør gjøre med norske barn og unges bruk av mobiltelefon og sosiale medier.

Å gjøre norsk skole mobilfri, heve aldersgrensen for bruk av sosiale medier og innføre aldersverifisering for bruk av sosiale medier var blant forslagene.

Etter en svært lang debatt med spikking på ulike formuleringer endte det med at landsmøtet med overveldende flertall landet på å ikke vedta uttalelsen over hodet.

Lakseskatt

Hva Høyres skal mene om regjeringens forslag til grunnrentebeskatning på havbruk var også et tema på partiets landsmøte lørdag.

Da Høyre la fram sitt alternative budsjett i fjor valgte partiet å ikke ta stilling til regjeringens forslag om grunnrenteskatt på havbruk, fordi regjeringen ennå ikke hadde levert en sak til Stortinget. Høyre ville se pakka før de ville si et endelig nei eller ja til lakseskatten.

Det var ikke godt nok for partiets landsmøte, som ville ha en forpliktende formulering om at Høyre skulle si et bastant nei til lakseskatten.

Og det fikk de. Høyre vedtok lørdag at de vil «avvise regjeringens forslag om grunnrenteskatt på havbruk».

Færøysk modell

Partiet vedtok også at de vil «utrede forslaget fra næringen om en inntektsgradert produksjonsavgift («færøysk» modell) 87 og andre modeller, før det tas endelig stilling til havbruksskatt».

Som Dagsavisen skrev tirsdag har Høyre-leder Erna Solberg støttet lakseskatt-opprøret i Høyre. Hun åpner også for å reversere lakseskatten dersom Høyre vinner makta i 2025.


Mer fra Dagsavisen