Politikk

Høyre om budsjettet: Vanlige folks tur til å betale toppskatt

Det er ingen tvil om at det er SV som setter fargen på regjeringsprosjektet til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), sier Høyres finanspolitiske talsperson Tina Bru om det nye statsbudsjettet.

– Skattene for vanlige folk skal opp for å finansiere varige økninger i offentlige budsjetter, skriver Tina Bru i en e-post til Dagsavisen.

Hun mener at regjeringen og SV ikke har svart på de store utfordringene Norge står overfor.

– Fremfor å prioritere tiltak som gjør at flere kan komme ut i jobb, kutter de i kunnskap i skolen, de kutter i tiltak for elever som har kunnskapshull etter korona, og skatten på å skape jobber skrus til, skriver hun.

Ifølge Bru er det å få flere ut i jobb den beste måten å redusere forskjellene i samfunnet på. Hun mener budsjettet er dårlig nytt for alle som skaper jobber og alle som ønsker å komme seg ut i jobb.

– De gjør det dyrere å skape arbeidsplasser i Norge, samtidig som de hever terskelen for at det skal lønne seg å komme inn i en jobb eller stå lenger i jobb, skriver hun til Dagsavisen.

Bru tror folk kommer til å merke det på lommeboka når regjeringen snur til skattene for lektorer, konduktører og jordmødre og alle andre som tjener mer enn 644.000. Spesielt nå, i en tid hvor renten skal opp og strømprisene er rekordhøye.

– Nå blir det dessverre vanlige folks tur til å betale toppskatt, og dette er som vi vet bare begynnelsen på Støre, Vedum og Lysbakkens skatteøkninger.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen