Politikk

Ropstad får dobbeltrolle i Stortinget

KrFs avgåtte partileder Kjell Ingolf Ropstad skal både sitte i finanskomiteen og være KrFs klimatalsmann i energi- og miljøkomiteen.

KrFs avgåtte partileder Kjell Ingolf Ropstad vil sitte både i finans- og Energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB

Fungerende partileder Olaug Bollestad, også aktuell for å ta over som partileder etter Ropstad, havner på sin side i helse- og omsorgskomiteen. Det melder Vårt Land.

Dermed blir hun KrFs aktør når regjeringens utvalgsarbeid med abortloven et stykke uti regjeringsperioden havner i Stortinget.

– Vår oppgave er å gjøre det vi kan for å hindre en utvidelse av loven. Det er varslet en utredning om nemndene. Også KrF er opptatt av at det skal være god støtte rundt kvinner som tar vanskelige valg, sier Bollestad til Vårt Land.

Tidligere utviklingsminsiter Dag Inge Ulstein går på sin side til utenriks- og forsvarskomitéen, som har ansvar for bistandsfeltet.

Med komitékabalen har KrF «valgt bort» næringspolitikk, kommunalpolitikk, justispolitikk, sosialpolitikk og samferdsel som arenaer i Stortinget i årene som kommer.

Partiet har ennå ikke valgt hvem som blir parlamentarisk leder. Dette blir ifølge Vårt Land trolig klart tirsdag.