Politikk

Aina Stenersen: – Denne gangen trekker jeg meg ikke

I mars er det nominasjonsmøte i Oslo Frp, og partiveteran Carl I. Hagen har varslet kamp om tredjeplassen. Denne gangen får han nettopp det.

I år som for fire år siden har nominasjonskomiteen foreslått Aina Stenersen på tredjeplass på Oslo Frps liste for høstens stortingsvalg.

Da varslet Carl I. Hagen kampvotering om tredjeplassen, noe som førte til at Stenersen trakk seg. Men det kommer ikke til å skje i år, sier Stenersen til Dagbladet.

– Jeg er beæret over tilliten fra nominasjonskomiteen. Jeg er klar til valgkamp. Denne gangen trekker jeg meg ikke, sier hun.

Les også: Siv Jensen om meningsmålingene: – Ræva

For fire år siden fikk Hagen plassen og ble valgt inn som første vara på Stortinget fra Oslo Frp. Denne gangen mener Stenersen at situasjonen er annerledes.

– Frp var i regjering, og jeg ville ikke være den som bidro til personkamp framfor partipolitikk. I tillegg var Carl på slutten av åtte år som gruppeleder i bystyregruppa, sier hun.

Stenersen sier samtidig at oppryddingen i Oslo-partiet var nødvendig, og at alle i partiet nå drar i samme retning.

Nominasjonsmøtet i Oslo Frp skal holdes 13. mars. Carl I. Hagen er fra før nominert på førsteplass på Oppland Frps stortingsvalgliste.

Les også: «Hvorfor tar du ikke et oppgjør med 22. juli, Siv Jensen?»

Mer fra Dagsavisen