Politikk

Navarsetes høyre hånd til First House

PR OG POLITIKK: Tidligere statssekretær Erlend Fuglum (Sp) går tilbake til PR-bransjen.

Sp-leder Liv Signe Navarsetes rådgiver Erlend Fuglum går til First House. FOTO: SP

I høst vakte det oppsikt at Sylvi Listhaug (Frp) gikk fra PR- og lobbyfirmaet First House tilbake til politikk og jobben som landbruksminister.

Nå går tidligere tidligere statssek­retær Erlend Fuglum (Sp) motsatt vei. Fuglum har vært Senterparti-leder Liv Signe Navarsetes høyre hånd og politiske rådgiver siden 2012.

Fra regjering til lobby

Den tidligere lederen for Senterungdommen (2004-2007) arbeidet i First House også før partileder og statsråd Liv Signe Navarsete hentet ham inn som statssekretær i den rødgrønne regjeringen. Den gang tok han over for Guri Størvold - som sluttet for å gå til PR-bransjen og kommunikasjonsbyrået Zynk.

- Vi er veldig glade for å få Erlend tilbake på laget, sier administrerende direktør Per Høiby i First House i en pressemelding.

Han trekker fram at Fuglum kjenner medieprosesser og det politiske systemet på alle plan.

- Det gjør ham til en god rådgiver for virksomheter som trenger å forstå politiske prosesser. I tillegg har Erlend skarpe analytiske evner og høy kompetanse på kommunikasjon, sier Høiby.

Flere overganger til PR

Det er ikke første gang First House henter inn partilederes nærmeste rådgivere. Tidligere i høst gikk Høyre-leder Erna Solbergs stabs- og pressesjef Haakon Dagestad til samme byrå.

Fuglum vender tilbake til eks-kollegene etter å ha brukt tida etter valget på å vurdere jobbtilbud.

- Jeg mener det er sunt både for næringslivet og politikken at folk høster erfaringer og tilegner seg kompetanse begge steder. Det er behov for gode brubyggere mellom politikk og næringsliv, sier Fuglum i en pressemelding.

I den rødgrønne regjeringen var han med i statssekretærutvalget for informasjon, troikaen som ledet regjeringens felleskommunikasjon.

Overgangene mellom PR og politikk har vagt sterke reaksjoner på Stortinget, hvor de rødgrønne vurderer et nytt lovforslag med karantene for politikere som går over til lobbyvirksomhet.

havard.therkelsen@dagsavisen.no