Navn i nyhetene

Vil gå i tog for barna

Diem Chau (12)
 går i klasse 7A på Møllergata skole i Oslo og har siste skoledag i dag før sommerferien.

I dag er siste skoledag før sommerferien. Og du har også siste dag på barneskolen. Gleder du deg?

- Jeg både gleder og gruer meg. På ungdomsskolen får vi karakterer, og det er store forventninger fra lærerne Men jeg gleder meg til å utforske skolen og møte nye folk.

Hvilken skole skal du begynne på?

- F21 på Helsfyr. Før var skolen en fyrstikkfabrikk, men den er moderne. Og den er stor. Den har mer enn 900 elever, på Møllergata er vi bare litt over 200.

Hva har det beste vært med å gå på Møllergata skole?

- Lærerne!

Ser du fram til sommerferien?

- Jeg gleder meg, men skal ikke reise bort noe sted i sommer. Neste år skal jeg til USA i bryllupet til onkelen min. Det skal være i Los Angeles eller San Diego. Det blir gøy. Jeg har aldri vært i USA før.

Hvilke fag liker du best?

- Matte. Jeg liker å regne, og klarer å løse de fleste oppgavene. Jeg liker også kunst og håndverk, og synes det er gøy med origami og tegning.

Hva vil du bli når du blir stor?

- Lege eller tannlege.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- «Sommeren med Isabel». Det handler om venner som holder på å bli splittet. De prøver å fikse på det, men det blir bare verre. Men til slutt finner de en løsning på det.

Hva gjør deg glad?

- Være sammen med familie og venner.

Er det noen du ser opp til?

- Selena Gomez (amerikansk skuespillerinne, sangerinne, designer og modell - og eksen til Justin Bieber, red.anm.) Hun er flink til å synge, og er en tøff jente. Hun tør å si hva hun mener, og er ikke redd for hva andre måtte si om henne.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog for eller mot?

- Barns rettigheter. At barn får si sin mening og bli lyttet til. Det er også mange barn i verden som ikke får gå på skole som vi gjør her.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Kanskje Selena Gomez. Eller Austin Mahone (amerikansk popsanger, red.anm.). Jeg ville spurt ham ut om barndommen hans, favorittmaten og favorittfargen hans.

sturla.hanssen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen