Navn i nyhetene

Unormalt ekteskap

Han bytter ut spillerboksen med kommentatorboksen.

Petter 
Thoresen (50)

Hockeytrener og ekspertkommentator.

Skal være med som kommentator i hockey-VM for TV Norge Max.

Hvordan er det å begynne som hockeykommentator?

- Det blir en helt ny ting for meg. Jeg føler meg som en «rookie» (nykommer på hockeyspråket). Jeg er vant til å bli interjuvet, og nå er jeg den som skal intervjue. Den rollen er ny for meg, men også spennende. Jeg har ikke fått øvd så mye, men har hatt noen forberedende møter. Jeg tror det skal gå greit. Jeg skal være med på å gjøre intervjuer, mens trenerkollega Espen «Shampo» Knutsen skal være ekspert under kampene. Første kamp går i Globen mot vertsnasjonen Sverige 4. mai.

Du har sønnen Patrick med i VM-troppen. Og du kan bli satt til å intervjue ham. Hvordan vil det bli?

- Da skal han få noen skikkelige spørsmål, og jeg regner med at jeg vil få noen gode og ærlige svar. Vi har fulgt hverandres karriere gjennom hele livet, så det tror jeg ikke blir noe stort problem.

Hvordan blir VM for Norge?

- De har et spennende lag. Jeg tror at alle skal være forberedt på at man ikke kan forvente at vi skal slå lag som Sverige og Tsjekkia i år også. Men jeg håper og tror på en kvartfinale, og det blir tøft.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- Boken om den canadiske hockeylegenden Wayne Gretzky. Den gjorde inntrykk. Han var så mye mer enn bare en hockeyspiller. I et avsnitt fortalte han om hvordan det var å tape den avgjørende Stanley Cup-finalen mot New York Islanders. Han forventet mye champagne, men så 20 spillere som tapet forslåtte kroppsdeler. Da skjønte jeg at det koster å vinne. Noe jeg har tatt lærdom av, og prøver å overføre til min egen jobb som trener.

Hva gjør deg lykkelig?

- At jeg har en frisk og glad familie rundt meg. De små og nære ting er viktig.

Hvem var din barndomshelt?

- Jeg hadde ingen spesielle helter, jeg så opp til foreldrene mine. Hardt arbeidende mennesker som gjorde alt for å gi ungene gode oppvekstvilkår. De har gitt meg verdier i livet som jeg har brakt med meg videre.

Hva misliker du mest med deg selv?

- At jeg har så dårlig karakter når det gjelder å trene. Hos meg er det bare magen som blir større. Jeg har alle muligheter til å trene, det finnes ingen unnskyldninger.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da koser jeg med god mat og vin, gjerne samme med andre mennesker. Eller en runde golf.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog for?

- Rettferdighet generelt. At vi tar vare på hverandre er en viktig sak. Og jeg er imponert over initiativ­takerne til «Barn av regnbuen-koret» på Youngstorget sist torsdag, og hva de fikk til. Det viser hvor mye vi bryr oss.

Er det noe du angrer på?

- Egentlig ikke. Jeg er heldig både med familie og karriere.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

Mer fra Dagsavisen