Navn i nyhetene

Svikter aldri Twitter

Henning 
Warloe (53) er byråd for byutvikling, klima 
og miljø i Bergen (H) og startet i den nye jobben denne uka.

Gratulerer med ny jobb som byråd for byutvikling, klima og miljø. 
Hva vil bli din hjertesak?

- Det vil bli å legge til rette for at Bergen skal kunne vokse så mye som mulig. Folketallet øker, og det betyr at det må bygges boliger og lages nye arbeidsplasser. Og den veksten må komme så sentrumsnært som mulig. Gjerne også i selve sentrum, for å gjøre transportbelastningen så liten som mulig. Jeg ønsker meg et større og sterkere Bergen. Og gjerne et vakrere et og!

I 2013 ble du dømt for erverv og bruk av narkotika og trakk deg fra alle verv i Høyre. Føler du deg tilgitt av partiet etter narkodommen, nå når du går inn byrådsstillingen?

- Ja, jeg gjør det. Jeg har vel på en måte «sonet min straff» på flere plan i løpet av de siste årene, så jeg syns det er veldig hyggelig å få denne tilliten nå.

Og over til det vi alle kanskje lurer mest på: Hva vil nå skje med twitterkontoen din? Du har jo fått flere tusen følgere med din freidige humor. Vil jobben stå i veien for framtidig drift?

- Ha ha, nei, kontoen skal selvsagt bestå. Jeg kommer ikke til å svikte mine over 5.000 fans, altså. Jeg har hatt det veldig morsomt med Twitter, og den kontoen har på mange måter fungert som en vitamin­innsprøytning når hverdagen har vært ekstra tung i tida som har vært.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Jeg tror jeg må nevne et bokverk. Og det er Grimbergs verdenshistorie. Historie har alltid vært en stor interesse, og fra jeg var 10-12 år slukte jeg alle de 21 bindene som sto i hyllene hjemme. Jeg var nok den eneste i familien som kom meg gjennom alle bind. Men det å forstå hvordan verden har utviklet seg, er utrolig viktig.

Hva gjør deg lykkelig?

- Følelsen av å ha utrettet noe. Og gjerne noe som har gledet noen andre.

Hvem var din barndomshelt?

- Winston Churchill! Jeg leste en biografi for barn om ham da jeg var liten, og jeg ble så utrolig fascinert av hvordan denne ugagnskråka, fra den ordentlig tøffe skolen, ble en av de virkelig store skikkelsene i verdenshistorien. At en rabagast kunne utrette noe sånt, var spennende.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- At jeg har en tendens til å utsette ting. Jeg kan være veldig lat, og det er utrolig irriterende.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Med min fortid ...? Ha ha, nei da. Da kjøper jeg meg et eller annet dyrt som jeg kanskje egentlig ikke trenger. Det blir gjerne dyrt når jeg først kjøper noe, særlig om det er snakk om klær.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog for?

- At Norge skal bli med i EU. Jeg syns det er viktig at Norge blir en ordentlig del av Europa.

Er det noe du angrer på?

- Jeg angrer på at jeg lot meg overtale til å forlate byrådet i 2009 for å satse på Stortinget. Jeg hadde verdens beste jobb som byråd, blant annet fordi jeg jobbet mye med kultur. Og derfor er jeg også utrolig glad over å være tilbake nå.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Houdini. Jeg har en fortid som trylle­kunstner, og Houdini er historiens største. Dessuten hadde han garantert klart å få oss ut av heisen!

oda.faremo.lindholm@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen