Navn i nyhetene

Storebror var helten

Storebror Kai var Ingrid Gjessing Linhaves store halt da hun var liten. Men gifteplanene ble det ikke noe av.

INGRID GJESSING 
LINHAVE (34)

Programleder

Leder «Sommeråpent» 
på NRK1

Du er aktuell som programleder i «Sommeråpent», som sendes fra operataket. Nervepirrende med direktesendt TV?

- Ja, det er det absolutt. Men det er gode nerver, sommerfugler som danser samba i magen. Det gir meg et kjempekick.

Hva er de største utfordringene?

- For produksjonen er været en utfordring. Blir det sprutregn eller sol? For min del er det en fin og morsom utfordring å møte så mange fine gjester og få dem til å kose seg på kort tid. Jeg prøver å skape vennegjengfølelse med dem i forkant når vi sminkes. Målet er jo at folk skal ha det hyggelig når de er med eller ser på «Sommeråpent».

... og det morsomste?

- Å stå ute blant publikum og føle stemningen. De vil være med. En kveld fikk jeg en liten gutt til å hjelpe meg. Han leste dagens limerick og avsluttet programmet sammen med meg fra operataket. Hans drøm er å bli programleder i NRK kom det fram, så jeg håper han syntes debuten var stas.

Hva skal du gjøre når sommersendingen er over?

- Da skal jeg endelig ha ferie sammen med mannen min og barna mine. Vi skal blant annet til Danmark og bo på bondegård og bade i Vesterhavet.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- «Poplene på St. Hanshaugen» av Bjørg Vik. Det er en bok som traff meg veldig sterkt. Hovedpersonen er jenta Elsi, som jeg straks identifiserte meg med. Jeg leste boken sikkert sju ganger. Siden har jeg bodd på St. Hanshaugen og da måtte jeg lese boken enda en gang.


Hva gjør deg lykkelig?

- Åh, det er de helt små tingene. Å høre barna mine le, lukten av lyng. Når jeg tror at mannen min og jeg har en diskusjon, og ender med bare å le av hverandre. Jeg ler mye og blir lykkelig av latter sammen med andre.

Hvem var din barndomshelt?

- Storebroren min, Kai. Han er fem år eldre enn meg. Jeg hadde planer om at vi skulle gifte oss, men skjønte etter hvert at det var lite oppnåelig. Han fortalte nattahistorier til lillebror Rein og meg. Historien handlet alltid om Rein som kjørte racerbil, en slem jente kom, men superjenta Ingrid reddet Rein.

Hva misliker du mest med deg selv?

- At jeg er i overkant kritisk til meg selv. Jeg er vár på omgivelsene og er til tider selvutslettende opptatt av at folk skal ha det bra.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da spiser jeg smågodt og svidd Grandiosa og drikker Pepsi Max. Er ikke så fin på det!

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

- Barns rettigheter. Barn skal ha det bra, samme hva. Jeg er veldig engasjert i dette.

Er det noe du angrer på?

- Å ja da. Har alltid vært engstelig, det har hindret meg i å gjøre mye. Jeg var dritsjenert fram til jeg var 21 år. Da tok jeg tak, tenkte at dette gidder jeg ikke lenger. Så jeg angrer mest på alt det jeg ikke turte å gjøre.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Det er lett! Mannen min. Da får jeg endelig alenetid med Jakob. Vi kan prate og sove litt. Er alltid trøtt.

Mer fra Dagsavisen