Navn i nyhetene

Stjernefikseren

Han kan være litt intens noen ganger, og har litt vanskelig å forstå at ikke alle har den samme enorme energien som han selv har.

Steinar Hoen (41)

Bislett Games-sjef

Puster ut etter tidenes Bislett-stevne.

Hvor har dagen etter Bislett Games-suksessen vært?

- Jeg er veldig, veldig, veldig fornøyd, og utladet. Gårsdagen gikk med til å få folk tidsnok dit de skal, og staver og annet utstyr til de rette stedene. I går kveld startet Donald Duck Games for barn fra 10-14 år. I helgen vil kjente navn som Andreas Thorkildsen, Christina Vukicevic og Ezinne Okparaebo komme og dele ut premier. Søndag er det barnas dag, hvor alle kan komme og prøve friidrett.

Hva betyr det å ha Bolt på Bislett?

- Kan ikke sammenlignes med noen. Jeg vet ikke om det finnes noen lik ham. Han har vært her i fem dager, og vi har hatt et opplegg for ham, hvor han har kunnet være seg selv.

Hvordan opplever du Usain Bolt?

- Jeg kjenner ham godt, og vi har vært mye sammen på hotellrommet hans. Han spør mye, og er veldig interessert i Norge. Jeg har fortalt ham om norskekysten med fisk og olje, og hvordan vi har fått vår velstand. Han er en veldig oppegående fyr. Og han og de andre stjernene gjorde Bislett Games akkurat så spennende som vi håpet, med årsbeste i verden i nesten alle øvelser.

Hvordan skal dere toppe dette?

- Det kan du si. Vi spøkte litt med det til frokost i dag, hvor vi sa at vi kunne legge ned hele Bislett Games, rive stadion og bygge parkeringsplasser. For mye skal til for å toppe dette, men en time senere var vi i gang med å planlegge neste års stevne.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- Kan jeg nesten ikke svare på. Jeg har en bok, men det får bli en hemmelighet hvilken bok det er og hvorfor.

Hva gjør deg lykkelig?

- Jeg blir lykkelig når jeg ser at andre er fornøyde. Både på hjemmebane, og som nå etter Bislett Games, hvor alle smilte og var fornøyde.

Hvem var din barndomshelt?

- I barndommen var Flåklypa Grand Prix det store, og særlig bilen Il Tempo Gigante. Da den kom inn på Bislett i går, med Usain Bolt i passasjersetet, var det som en drøm hadde gått i oppfyllelse. Tror jeg har sett filmen nesten 1.000 ganger.

Hva misliker du mest med deg selv?

- Jeg kan være litt intens noen ganger, og har litt vanskelig å forstå at ikke alle har den samme enorme energien som jeg har. Og jeg har en dum tendens til å måtte vinne alle diskusjoner, men jeg håper det er slutt på det nå. Og så har jeg en tendens til å være litt distré, jeg detter litt ut iblant.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Jeg elsker naturen, og det å komme meg ut. Men jeg kan ikke bare sitte stille med ei fiskestang i hånda. Jeg må bruke kroppen og bli sliten.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog for?

- Jeg synes ikke vi i Norge har noen grunn til å gå i tog. Vi er ufattelig heldige som er født her. Vi burde heller sette oss ned og tenke over det. Dette gjelder de fleste av oss, men noen faller utenfor, og de bør vi gjøre mer for. Man skal ikke være fattig i Norge.

Er det noe du angrer på?

- Det er det hele tida. Jeg prøver hele tida å gjøre så godt jeg kan, men jeg er bare et menneske. Og jeg prøver å lære av mine feil.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

Mer fra Dagsavisen