Navn i nyhetene

Selvsentrert og snakksalig

Hun skulket skolen for å se film.

ALEXIA BOHWIM (43)

Forfatter

Ute med boka «Golddigger»

Fortell om den nye boka.

- Den er jeg veldig stolt av. Særlig fordi jeg skildrer sex på en maskulin måte. Det var rett og slett kjempegøy å skrive om sex. Om noen synes det er pornografisk får de bare mene det. Jeg er flasket opp på Jackie Collins. Hvordan oversetter man «blow job» liksom?

Jeg er selv fra Frogner og det Frogner du beskriver er for meg ganske så fremmed. Hvor mye av miljøskildringene dine er fantasi og diktning?

- Det er 51 prosent sant og 49 prosent fiksjon. Når du kjenner miljøet og folka så er det kjempelett å finne på ting. Norske kjendiser er innmari lette å lese. For meg finnes det ikke en mystisk kjendis i Norge, de er ekstremt lite mystiske.

Har du fått noen reaksjoner fra folk som mener seg omtalt?

- Ja, det har jeg. De jeg mener fortjener det, eller de jeg mener kan kjenne seg igjen, de får alltid tilbud om gjennomlesing. Jeg ville aldri skrive om noen som ikke kan ta igjen.

Hva er forskjellen på en golddigger og en lykkejeger?

- En golddigger er en som oppsøker ulykke og vet at dette forholdet kanskje ikke blir det helt store, men hun får penger, makt og vennegjeng på kjøpet. En lykkejeger tror hun blir lykkelig av penger. En golddigger er som en hore, bare smartere. Det er veldig mange jenter på vestkanten som gifter seg med rike menn av kjærlighet, men det er jo også fordi de ferdes i samme miljø. En golddigger er en som får en kul sluttpakke ved en skilsmisse, men som avslår fordi hun vil ha mer, mer, mer og som rett og slett mister statusen i en skilsmisse. Det er en del finansfruer jeg ikke har problemer med å kalle golddiggere, men de som ikke synes i pressen vil jeg ikke nødvendigvis kalle golddiggere.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- «Lillelord» av Johan Borgen. Det er nok et standardsvar.

Hva gjør deg lykkelig?

- Tivoli, tivoli, tivoli. Jeg er gal etter tivoli. Tivoli, film og barn.

Hvem var din barndomshelt?

- Tom Lund.

Du også? Jeg har boka hans signert jeg.

- Har du det? Jeg hadde mange barndomshelter. Tom Lund, Woody Allen, Errol Flynn og Danny Kaye. Tom Lund fordi han var kjekk, eller mye på TV. De andre fordi jeg pleide å skulke skolen og se filmer.

Det var mange gamle menn?

- Ha, ha. Jeg trodde jo at menn var over tretti jeg. Men jeg er skeptisk til menn som er ute etter yngre damer. Hvorfor er han det liksom?

Hva misliker du mest med deg selv?

- Jeg er selvsentrert og snakker ofte før jeg tenker.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Vet du hva? Da spiser jeg usunt.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

- Alt av barn og dyrs rettigheter.

Er det noe du angrer på?

- Er det noe jeg ikke angrer på da? Jeg angrer veldig på at jeg solgte leiligheten min på Frogner.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Å herregud, Casper Christensen. Jeg har akkurat tatovert Casper og Frank i nakken. Casper Christensen, han fra «Klovn» du vet. Han er jeg totalt gal etter. Men vi må ha med Jim Morrison, Errol Flynn, Danny Kaye, Woody Allen, Lars Lillo-Stenberg og så må jeg ha med Kjetil Rollnes. Også Magnus Rønningen, han må med.

espen.rusdal@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen