Politikk

«Politikere kaster bort tida»

Aslak Borgersrud (36) er redaktør i computerworld.no. Er ferdig med sin periode som en slask på tinget for Dagsavisen.

Tilbake i normal jobb. Har du noen politiske abstinenser?

- Nei, ikke enda, men kommer sikkert til å få det.

Hva overrasket deg mest i din tid som slask på tinget?

- Det må være stemningen. At alle er venner, blide og snille med hverandre. Til og med folk du forventer at rent politisk ikke burde tåle tryne på hverandre. Det gjelder både politikere og mellom ulike yrkesgrupper på Stortinget.

Hvem fikk du mest sansen for?

- Kantinepersonalet var veldig morsomme. Og så var det også mange politikere som overrasket meg positiv ut ifra hva jeg hadde trodd på forhånd og hvordan de oppførte seg på talerstolen og utenfor salen.

Hva bør norske politikere bli flinkere til?

- De burde bruke tida si annerledes. De bruker forferdelig mye tid på meningsløse debatter i stortingssalen som det kommer lite ut av. Mye av det som diskuteres er jo allerede vedtatt. Også bør de bli flinkere rent politisk. Diskusjonsspennet er så smått og det er så mange politisk vedtatte sannheter. Når man møter folk på gata så merker man jo at folk mener veldig mye, men forskjellen på ytre høre og ytre venstre i norsk politikk er like forskjellig som medlemmene i boybandet One direction. De har litt forskjellig hår og skal appellere til litt forskjellige folk, men produktet de lager er gjennomprodusert puslepop som ikke gjør livet til mange mye bedre.

Hva bør norske journalister bli flinkere til?

- De bør se helhet og mindre på detaljer. De bør også forklare saker bedre. I tillegg så bør journalister bli flinkere til å skrive om andre enn de rike og de mektige.

Hva lærte du?

- Jeg lærte veldig mye om norsk politikk i betydningen av parlamentarisme, det politiske spillet og prosessene. Og så var jeg veldig fri til å gjøre hva jeg ville, så jeg lærte å tulle mye. Det er også noe norske journalister bør bli flinkere til. Journalistikken er i bunn og grunn et humorprosjekt. Journalistene bør bli morsommere.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Forfatterskapet Cory Doctorow. Han er den smarteste tenkeren i krysningspunktet IT og politikk, og har skrevet noen fantastiske bøker om det.

Hva gjør deg lykkelig?

- Å spille dataspill med 4-åringene og tulledanse med 7-åringen og bli utsmartet av 10-åringen.

Hvem var din barndomshelt?

- Siden vi er i stortingssammenheng var Erling Folkvord min barndomshelt i tillegg til Chuck D i Public Enemy.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Min evne til å kaste bort tid.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da spiller jeg dataspill til kl. 8 om morgenen, helst alene. Jeg er en veldig trist mann, hehehe.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

- Jeg har lav terskel for å gå i demonstrasjonstog, men det er ikke så lett som før. Jeg tror barn og jobb er en ond konspirasjon skap av myndighetene for å hindre oss i å gå i demonstrasjonstog.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Har alltid vært veldig glad i heismontørenes fagforening. Hver gang jeg er i heisen med noen av disse, noe som ofte hender, følger jeg meg trygg og lykkelig.

Mer fra Dagsavisen