Ny Oslo Frp-leder lurt krill rundt

Plutselig satt Tone Ims Larssen «i deep shit» med et løpende abonnement med oppsigelsestid på seks måneder. Nå vil hun gjøre noe med markedsføringen.

Hvem: Tone Ims Larssen (55)

Hva: Leder i Oslo Frp.

Aktuell: Var egentlig nestleder, men rykket opp etter at Mazyar Keshvari trakk seg da han ble avslørt for juks med reiseregninger.
 

Hei! Du er plutselig leder for Oslo Frp!

– Ja, det er jo omstendigheter jeg helst ikke skulle ha overtatt i.

Hvordan skjedde det?

– Jeg ble satt inn som leder fordi Mazyar var sykemeldt. Da trodde jeg det bare skulle være i fjorten dager. Så kom sjokkbeskjeden.

Hva tenkte du da?

– Da var det litt sånn ... hva gjør vi nå? Det er jo en person oppi dette. Og selvfølgelig er det jo en tragedie. Men du er jo skuffa.

Les også. Torbjørn Røe Isaksen: – Jeg er ingen idiot, så det ville jeg aldri gått inn for

Skal dere ha nytt årsmøte nå?

– Nei. Årsmøtet er jo allerede i februar, så man skulle jo uansett straks inn i en normal prosess.

Jepp, dere får prøve å finne noen kandidater som ikke er kriminelle, da!

– Ja, nå blir det en valgkomité som skal jobbe. Det er etter rutinene. Dette hører jo med til sjeldenhetene. Vi har det innimellom, dann og vann, at folk misligholder det ene eller andre. Men det er svært sjeldent. De aller fleste er ganske renhårige.

Men det er mye kriminelle i Frp?

– Haha, jeg vet ikke hva du tenker på, jeg håper da virkelig ikke det?

Nei, du har jo det greiene i Riga, og de PDF-ene i Østfold. Og Keshvari. Og det i Os. Og han som er dømt for vold ...

– Så fort det er noe hos oss, så blir det slått stort opp mye mer enn det hadde blitt andre steder. Sånn har det vært.

Ja?

– Jeg blir veldig opprørt av at man fremdeles skriver om Os-saken. Jeg synes forferdelig synd på den familien. Når det er sagt, jeg kan ikke se at det var noe kriminelt. Men uetisk.

Men det er jo bare én av sakene.

– Ja, i den andre saken, der må man virkelig gå i seg selv. Det har kanskje vært en ukultur. Enkelte ganger går det over streken på en måte som er ugreit for den ene parten og veldig morsomt for den andre. Det er jo kultur. Men man skal aldri måtte føle seg ubekvem. Man skal selvfølgelig aldri gå over streken og gjøre noe ulovlig, det må vi alle forholde oss til.

Men det er litt påfallende mye i Frp?

– Men så kan du si det sånn: Disse sakene kommer oppå hverandre, og så får vi stadig vekk høre om det. Tenk på Kings Bay-saken for eksempel, med Gerhardsen. Det er jo ingen som drar fram den om igjen og om igjen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Kings Bay er ... 60 år siden eller noe?

– Jo da. Men 24 år er lenge også. Dette har vi holdt liv i, og er blitt en sak vi hører om og hører om. Det er ille. Jeg håper jo stort sett at vi holder oss på matta og er lovlydige borgere.

Du, da? Ingen skjeletter i skapet? Du raner ikke banker på fritiden?

– Nei, jeg gjør ikke det. Og jeg har ikke parkeringsbøter og har ikke så mye annet heller.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Ulv. Jeg er en av de få i Frp som er for ulv, det er min store passion.

Er det noe du angrer på?

– At jeg ikke tok høyere utdanning tidligere. Du kommer ikke langt i dag uten en master. Jeg mener vi ikke tar godt nok vare på dem som har livserfaring.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Justisministeren. For jeg mener vi har noen problemer vi må snakke om.

Skal du kjefte på han?

– Nei. Men jeg sitter i Forliksrådet og ser en bakside av mange ting. Hvordan folk løper etter deg for å gi deg lån, for eksempel. Akkurat nå er jeg opptatt av de tingene.

Du er ikke stereotypisk Frp-er! For ulv, og vil regulere finansbransjen?

– Ikke regulere, men vi må se på markedsføringen. Når du har blitt lurt til å kjøpe krill, for eksempel. Så har du ikke hørt om det før det har gått ti år, og kravet er blitt til tretti tusen kroner for en krillboks for 29 kroner. Sånne ting vil jeg gjøre noe med.

Nå ble jeg nysgjerrig, fortell om krill!

– Jeg sto i en butikk og ble spurt om jeg ville smake på Omega 3 med blåbær. Og så sa jeg nei, jeg tar ikke tran. «Vi skal bare høre hva du synes», sa de. «Nei, jeg vil ikke tegne noe abonnement», sa jeg. «Nei nei, for all del!»

Typisk krillselgere!

– Plutselig satt jeg i deep shit med et løpende abonnement med oppsigelsestid på seks måneder. Det skal være lov å være dum og ikke lese det med liten skrift, altså. Men det skal ikke koste en formue!