Navn i nyhetene

Mot Spellemann

Kaveh Kholardi (20)

Rapper

Ute med sin kritikerroste plate «Sannheten sårer»

Fortell om albumet.

- Endelig her jeg lagd det albumet som kjennes hundre prosent riktig for meg. Noe som faktisk gjør denne utgivelsen veldig sårbar. Rent musikalsk er jeg helt naken og kjører mange klassiske hip hop-elementer med en tidsriktig vri. For første gang blottlegger jeg sider ved meg selv som jeg ellers ikke har vært klar for eller har tort å touche inn på. Så rent konseptuelt er denne skiva på langt hold en mye mer voksen og direkte ungdommelig på en og samme tid, om det går an å si. Jeg føler at 20-åra er veldig definerende år og det er nettopp det «Sannheten sårer» handler om. Det å gradvis vokse opp som menneske og artist, og bli introdusert til virkelighetens sanne ansikt. Sannheten kan være kjip iblant, men ærligheten varer definitivt lengst.

Du kommer endelig med album og så er det ingen klasse for hip hop hop i Spellemann lenger. Hva synes du om det?

- Husker jeg ble direkte skuffet da Spellemann fjernet hip hop-kategorien. Og jeg tror jeg snakker på vegne av hele den yngre generasjonen når jeg melder at hip hop og musikkvideo-prisen var de mest spennende. Og det å bake inn hip hop under en «urban»-kategori er egentlig litt bakvendt. I hvert fall nå som hip hop også er en av de ledende sjangrene kommersielt sett og bare kommer til å vokse.

Du har vært i Sverige for å lage plate, akkurat som Karpe, er det du som blir den nye gullgutten i norsk hip hop?

- Det er vanskelig for meg å si. Satser på og regner jo med det. Sverige har et helt unikt øre for hip hop, og jeg tør å påstå at de er et par år foran oss når det kommer til sjangeren vår og musikk generelt. Så presser det meg som artist på helt andre måter. Jeg jobbet mye med Patric Collen og Chords, og svensker forstår for så vidt ikke norsk. Noe som gjør at du rent artistisk må markere deg langt mer på bakgrunn av delivery, flow, stil og melodivalg, framfor det lyriske. Ikke at jeg ikke vektlegger tekstene mine, men man forholder seg da naturligvis litt annerledes til en beat og approachen.

Blir det noen konserter framover, eller?

- En høstturné, som vi for så vidt er midt i, som er knyttet opp mot releasen av denne skiva. Ha, ha, alt fra Alta til Førde. Det er virkelig en unik opplevelse å få møte på bredden av Norge. Det er lett å glemme at Norge faktisk er mye mer enn Oslo iblant.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Ha, ha er dårlig på bøker, burde kjøre meg opp der. «Drageløperen» er kul, da.

Hva gjør deg lykkelig?

- Familie, suksess og venner.

Hvem var din barndomshelt?

- Rob Van Dam og Donatello.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Munchies og proteinpannekaker.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

- Er egentlig ikke glad i demonstrasjoner, men hvis jeg måtte. uhm. Nei, vet ikke, ha ha.

Er det noe du angrer på?

- På at jeg ikke endra hårsveis tidligere. Hadde sleik til jeg var 16.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Pharrell, Kanye West, Cassie eller Jennifer Lopez.

Mer fra Dagsavisen