Navn i nyhetene

Matprat i heisen

Han har prøvd alle oppskriftene i «Stiansens kulinariske koffert».

Frode 
Rønne Malmo (42)

Markedssjef for Mathallen

I forrige uke åpnet 
Mathallen dørene og fredag er den offisielle åpningen.

Mathallen åpnet for en smugtitt 
2. oktober. Hvordan har 
mottakelsen vært så langt?

- Den har vært veldig positiv. Det gikk fra å være en snikåpning til å bli en massiv publikumstilstelning. Vi må forberede telling i dørene så det ikke skal komme for mange inn.

Hvor mange har vært innom så langt?

- Første kvelden var det mellom 5.000 og 6.000 personer som tok turen. Fredag var vi nok oppe i nesten 9.000. Dette er blitt en større snikåpning enn planlagt, men det er jo veldig hyggelig.

Førstkommende fredag er den offisielle åpningen. Hva blir 
annerledes?

- Absolutt alle butikkene og restaurantene skal være åpne og klare. Mat- og landbruksministeren og fiskeriministeren kommer for å erklære Mathallen for åpnet. I tillegg er dette starten på det offisielle åpningsprogrammet.

Hva skjer da?

- Kurs, foredrag, debatter, smakinger. Alt handler om mat, drikke og matglede. Vi skal arrangere konkurranser og virkelig kose oss med maten.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- Kokeboken til Bent Stiansen, «Stiansens kulinariske koffert». Det er den første kokeboken jeg har tatt for meg fra perm til perm, lest alt og prøvd alle oppskrifter. Gode oppskrifter og fine skildringer fra land som har inspirert ham underveis. Den er fin både å lese og bruke.

Hva gjør deg lykkelig?

- God mat og drikke i godt selskap.

Hvem var din barndomshelt?

- Min lidenskap som barn var fotball. Da så jeg veldig opp til Liam Brady på Arsenal. Likevel ble det ikke noen fotballspiller av meg. Nå er fotball en hobby som utøves fra sofaen.

Hva misliker du mest med deg selv?

- Er noen grunn til å gå rundt å mislike ting ved seg selv da? Det ser jeg ingen grunn til.

Hva gjør du når du skeier ut?

- I går kjøpte jeg noe som heter Tyssen-smør. Det er dyrt, men fantastisk godt. Et tjukt lag smør på en sprøstekt baguette. Da skeier jeg virkelig ut og det smaker fantastisk.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog for?

- Jeg ønsker å gå i demonstrasjonstog for å få ned tollsatsene på ost fra utlandet. Det hadde vært fint å få flere produkter inn i landet så forbrukerne kan få velge fritt.

Hva angrer du på?

- Det er ikke så veldig mye jeg angrer på og jeg har ikke så lyst til å lete etter noe. Jeg aksepterer det som det er.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Det er veldig mange jeg gjerne kunne tenke med å bruke noen minutter i heisen med. Akkurat nå om dagen hadde det vært flott å snakke med en god kokk. Mesterkokken Adria Ferran er vel den som er den virkelig store helten, men han snakker bare spansk.

Trenger du kanskje en tolk?

- Ja. Så hvis jeg kunne fått med en pen tolk ville jeg gjerne tilbrakt tid med ham i heisen.

inga.semmingsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen