Navn i nyhetene

Mannen i revehiet

NAVN I NYHETENE: Han og kollegene tok fram konfektesken da «The Fox» passerte 100 millioner visninger på YouTube.

Magnus
 Devold (26)

Komiker og tekstforfatter

«Sidekick» i programmet «I kveld med Ylvis» på TV Norge

Du har nesten 50.000 følgere på Twitter og Instagram, mottar vill jubel for innslagene dine på «I kveld med Ylvis» - men blir aldri introdusert som en av stjernene for publikum. Og nå må du være hjemme og lage neste ukes program mens Ylvis-brødrene drar til New York for å bli portrettert i New York Times. Er du bitter?

- Nei jeg er ikke det. Bård og Vegard skal ha all ære for revevideoen. Hadde jeg laget den, hadde det vært meg. Jeg bidrar med forskjellige innslag, men kan ikke skryte på meg noe av æren for revesuksessen.

Revehysteriet har tatt verden. Hvordan opplever du det som skjer med kollegene dine?

- Alle er veldig flinke til å holde fokus på det de skal. Det er lite «ta av»-stemning her på kontoret. Men vi tok fram konfektesken da låten «The Fox» passerte 100 millioner visninger på YouTube denne uka. Alle vi som er med både foran og bak kamera, føler at dette er en enorm fjær i hatten. Men alle kan ikke dra til USA.

Er det satt inn vikar for Bård og Vegard Ylvisåker nå når de er så mye borte under produksjonen?

- (Latter) Vi har holdt på i tre sesonger nå, og jobber nesten som vanlig. Jeg driver med mine ting og mine innslag uansett. Og så har vi jobbet med mye av materialet helt siden i vår. I tillegg har Ylvis-brødrene med seg kameramann til USA. Så vi får nok noen innslag derfra også. De kommer hjem på søndag.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- En bok jeg leste for ikke så lenge siden er «Dette forandrer alt» - en novellesamling av Bjarte Arneson. Selv om boka ikke forandret alt for meg, ble jeg utrolig inspirert av å lese den. Han skriver på en fantastisk morsom måte. Boka ga meg lyst til å skrive noe lignende en gang.

Hva gjør deg lykkelig?

- Det er alt fra det minste til det største. Det er utrolig gøy når det vi jobber med går bra og får mye positiv respons. Men jeg gleder meg også over en fotballkamp som endelig går riktig vei, eller å kunne gå ut og se på høstfargene.

Hvem var din barndomshelt?

- Det var nok Liverpool-spilleren Jamie Redknapp.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Jeg skulle ønske jeg var flinkere til å prate med folk, og gi andre komplimenter. Fortsatt kan jeg bli sjenert. Føler meg ganske ukomfortabel hvis folk tar kontakt, og forventer at jeg skal servere en kjempemorsom vits eller replikk på strak arm.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da tar jeg meg en real fest, eller så murer jeg meg inne med en TV-serie. Jeg kan stå opp en lørdag, lage en ordentlig god frokost og rigge meg til med pledd og alt. Akkurat nå står «Breaking Bad» (en amerikansk Emmy-belønnet TV-serie) på menyen.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog mot?

- Hvis noen andre hadde tatt initiativet, ville jeg blitt med på et demonstrasjonstog mot den nye regjeringen.

Er det noe du angrer på?

- Nei. Jeg aksepterer de valgene jeg har tatt i livet - også de dumme.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Larry David som står bak «Curb Your Enthusiasm» (en amerikansk improvisert komedie). Han er en grusom fyr for alle rundt seg, men gjør folks usympatiske egenskaper mer forståelig.

karin.fladberg@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen