Lykkelig på hytta. Når doen fungerer

Det er podkastslutt mellom Kyrre Holm Tønne Johannessen og Kristopher Schau. Nå skal førstnevnte ha sine egne krisemøter. Det første med Ap-lederen.

Hvem: Kyrre Holm Tønne Johannessen (45)

Hva: Manusforfatter, programleder og podkastvert.

Hvorfor: Før sommeren ble det kjent at podkasten «Krisemøte» med Kristopher Schau skulle legges ned. I dag tar Johannessen opp tråden med den nye podden «Krisemøter».

Vi er ganske mange som går rundt med et lite tomrom i oss etter at «Krisemøte» forsvant. Kommer vi til å få fylt igjen det hullet med «Krisemøter» eller er det noe helt nytt?

– Du får fylt igjen litt av hullet, men ikke hele. Jeg føler heller at vi fyller et annet tomrom du ikke visste at du hadde. Formen er litt lik og jeg er jo der, men det blir en annen podkast. Vi skal ha flere av de samme spaltene og den samme formen og tematikken, men det er ganske annerledes å snakke med Jonas Gahr Støre enn Kristopher.

Ja, for hva slags podkast blir egentlig «Krisemøter»?

– Utgangspunktet for «Krisemøte» var jo at den handlet om hvordan det er å være menn i 40–50 åra når livet er på vei nedover. Det temaet videreføres. Men dette blir mer en intervjupodkast, og jeg kommer ikke til å være så mye på tilbudssida på mine egne private greier.

Apropos det, i sitt avskjedsbrev til lytterne skriver Kristopher at han mistenker at du er i ferd med å kjøpe deg et nytt motorisert kjøretøy, noe som har vært et gjengangstema i «Krisemøte»?

– Det stemmer 100 prosent. Jeg har allerede solgt elbilen jeg kjøpte i fjor, og sitter på Finn igjen akkurat nå. Jeg skal prøve å la vær å kjøpe ny motorsykkel, selv om jeg kjenner dragningen.

Første gjest er Jonas Gahr Støre. Arbeiderpartiet er jo i krise nå med elendige meningsmålinger. Er det sånn at han nå får krisehjelp av deg?

– Nei nei, tvert imot. Han har jo ledet mange krisemøter, både da han var leder i Røde Kors og nå i Arbeiderpartiet. Det er nok heller jeg som får hjelp av han.

Kristopher er jo en mann du har hørt på onanere, stirret inn i anusen til, sittet naken sammen med, og klippet tåneglene til. Blir det mer av sånt?

– Jeg gjør ingen av de tingene der med Støre. Så får vi se hva som skjer videre. Steinar Sagen er neste gjest, og om vi skal sitte nakne har jeg ikke planlagt. Og jeg kommer ikke til å se inn i rumpa til noen av gjestene nå i første omgang.

Hvorfor la dere ned «Krisemøte» egentlig?

– Kristopher hadde lyst til å bruke tid på andre ting fordi vi ikke tjente penger på «Krisemøte».

Så han bare ringte deg og sa at nå er det ferdig?

– Ja.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Serien om Hardyguttene gjorde at jeg skjønte at jeg elsker å lese. Det var der det startet.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å være på hytta. Når doen fungerer. Den er ofte tett, og da er jeg ikke lykkelig.

Hvem var din barndomshelt?

– Det var min ett år eldre venn Per Christian. Han hadde soldatleker og krigstegneserier og var en tøff type. Jeg ville gjerne være tøff som han. Det klarte jeg aldri.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Der er det mye å velge mellom. Jeg må veldig ofte tisse, som for eksempel akkurat nå. Og noen ganger kan jeg kjenne egoismen i meg ta overhånd. Det liker jeg ikke så godt.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Altfor mye. Og når jeg drikker sprit gjør jeg altfor mye av altfor mye. Så jeg prøver å ikke skeie ut så mye. I går spiste jeg på indisk restaurant aleine. Det var en fin utskeielse.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg gikk i demonstrasjon mot Gudmund Hernes i 1993 på grunn av noe studielånsgreier og ropte «Hernes må fjernes!» Jeg hadde så lyst til å leve på 60-tallet, og tenkte at endelig kom studentopprøret til Norge og 60-tallet tilbake. Etterpå gikk jeg tilbake og spiste pizza og drakk meg full på øl som ble betalt av stipendet jeg var så bekymra for. I dag hadde jeg gått i demonstrasjonstog mot oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Er det noe du angrer på?

– Jeg skulle gjerne lært meg noe praktisk i ungdomsårene. Nå er jeg helt hjelpeløs.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Støre. Han har en veldig beroligende effekt på meg. Når han er til stede føler jeg at ting ordner seg.